De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
06:46 29 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Salata verde, o sursă de sănătate la îndemâna oricui

ro

28 Jul, 2015 00:00 1244 Marime text
Salata verde este originară din Egipt, unde a fost cultivată pentru prima oară în urmă cu 3.000 de ani. În prezent, există foarte multe soiuri de salată, de la cea europeană, până la cea chinezească. Salata verde este o sursă excelentă de vitaminele A, B, C şi E. De asemenea, conţine fibre şi minerale, precum mangan, potasiu, fier şi fosfor.
 
Substanţele cu gust uşor amărui din frunzele salatei contribuie la eliminarea toxinelor, stimulează şi drenează ficatul, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea anumitor glande endocrine. Consumul de salată verde reduce colesterolul şi glicemia, fluidifică sângele, combate constipaţia şi întăreşte sistemul imunitar. Pe de altă parte, reduce riscul apariţiei bolilor cardiace şi cronice.
 
Salata verde are proprietăţi tonice şi sedative, uşurează respiraţia şi diminuează stresul. Tot ea favorizează sănătatea ficatului, fiind recomandată şi în cazuri de dischinezie biliară sau hepatită cronică. Datorită conţinutului în iod, salata verde previne şi ajută la ameliorarea durerilor reumatice şi contribuie la funcţionarea normală a glandei tiroide. În plus, salata verde acţionează asupra epiteliului renal, mărind cantitatea de urină eliminată şi a substanţelor toxice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii