Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Salata de primavara cu broccoli, macrou si rosii

ro

12 Apr, 2021 13:16 3596 Marime text

Una dintre salatele mele preferate de sfarsit de iarna si inceput de primavara este salata cu broccoli, macrou si rosii. Eu o combin si cu cereale, in acest caz orz decorticat, preferatul meu pentru retetele de salata.

Broccoli nu mi-au placut mereu, dar acum ador aceasta leguma, mai ales daca este fiarta la aburi. In acest fel broccoli isi pastreaza nu doar culoarea verde frumoasa, ci si proprietatile nutritive. Va recomand din toata inima sa o fierbeti in acest fel, o sa vedeti ca are un gust minunat.

Orzul decorticat, daca nu il aveti in casa, se poate inlocui cu orez. De multe ori fac aceasta salata cu orez salbatic rosu sau negru sau cu orez basmati, iar daca si orezul va lipseste, atunci va propun sa incercati aceasta minunata salata cu paste fierte scurte.

Pentru salata de broccoli am folosit o conserva de file de macrou Lotka, in ulei de masline. Este minunata combinatia dintre legume si peste! Daca nu va place macroul, Lotka ne propune o gama variata de conserve de ton bucati sau file. Cu macrou sau ton, aceasta salata cu legume si peste, iese minunat!

Salata de broccoli, macrou si rosii – Ingrediente (2 persoane)

100 g orz decorticat fiert
500 g broccoli
1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de masline (115 g)
6-7 rosii cherry
3-4 linguri ulei de masline
sare dupa gust
¼ lingurita coaja de lamaie rasa (optional)

Mod de preparare: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii