Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eclipsele lunii august

ro

01 Aug, 2017 09:30 2383 Marime text


Zilele lungi de vară, călătoriile și statul în aer liber mă țin în continuare departe de computer.

Așa încât, scriu mult mai rar decât o făceam înainte.

O fac doar atunci când am nevoie să comunic informații care consider că sunt importante și utile tuturor.

Ultimele câteva săptămâni au fost un carusel energetic uimitor și abia de curând am înțeles motivul pentru care și Natura a fost mai capricioasă ca niciodată (ba ploi, ba vânturi, ba furtuni,  ba soare arzător, de la o zi la alta).

Iar energiile din viețile oamenilor au fost mai haotice și amețitoare ca niciodată.

Voi nu v-ați simțit în ultima perioadă ca într-o mașinărie zguduitoare, dintr-un parc de distracții?

Pentru că nu cred că cineva dintre noi a scăpat de fel și fel de evenimente disturbatoare, fie personale, fie familiale, fie de sănătate sau de serviciu, care să-l zdruncine bine, în ultimele câteva luni.

Și există o explicație interesantă pentru tot ceea ce se întâmplă.

Suntem foarte aproape de cel mai mare eveniment astronomic al anului, ce ne influențează deja, și va continua să o facă, întreaga lună august.

Urmează două eclipse lunare, una dintre ele la Luna plină de pe 7 august (eclipsă parțială de lună), și cealaltă la Luna nouă (în Leu) din 21 august – aceasta fiind o eclipsă totală la luna nouă (sper că vă amintiți că și Luna nouă din iulie a fost tot în Leu – și două LUNI NOI ÎN LEU, succesive – reprezintă un mesaj foarte puternic al Universului, care dorește să ne transmită CURAJ și ÎMPUTERNICIRE).

De ce avem nevoie de CURAJ și PUTERE?

Ce dorește să ne comunice Divinul, care orchestrează totul în Universul minunat în care trăim?

Ne trebuie CURAJ ȘI PUTERE să ne confruntăm cu tot ce nu este autentic și frumos în viețile noastre.

Pentru că exact aceasta se întâmplă acum, pentru noi toți.

Aspectele de care nu suntem mândri și pe care am dorit să le ascundem, greșelile trecute nereparate, datoriile neplătite, toate ”notele de plată” din corpul fizic sau viața noastră (toate vechile excese și abuzuri, din trecut, ne-corectate) încep să se vadă foarte bine.

Și nu le vedem doar noi.

Le văd toți cei din jurul nostru.

Eclipsele sunt modalitățile Universului de a a ne face să vedem ADEVĂRURILE din viețile noastre.

Datorită energiei induse de eclipse, majoritatea vom vedea MAI CLAR CA NICIODACĂ ce se întâmplă, cu adevărat, acum, în viețile noastre.

 

În ultimele săptămâni, lecțiile cele mai importante ale noastre, ale tuturor, au fost legate de vindecarea trecutului și mai ales de vindecarea rădăcinilor.

De faptul că am preluat (inconștient) din trăirile, emoțiile, convingerile și gândurile strămoșilor noștri sau ale celor apropiați, alături de care am crescut sau trăit.

Și sper că toți am învățat cea mai importantă lecție:

CE AU PĂȚIT, TRĂIT, SIMȚIT CEILALȚI NU NE APARȚINE.

Nu sunt ale noastre fricile, depresiile, geloziile, invidiile, lăcomia, îngrijorările, nesiguranțele și multe dintre aceste energii.

NU SUNT ALE NOASTRE multe dintre convingerile ce ni s-au imprimat în copilărie.

Nu sunt ale noastre cuvintele de văicăreală, sau injuriile cu care ne tratăm pe noi sau pe cei din jurul nostru.

Sunt doar tipare preluate de la cei apropiați nouă.

Ne-am obișnuit din copilărie să considerăm că ceilalți sunt mai importanți decât noi înșine. Am fost educați să ne pune mereu pe ultimul loc, să avem grijă întotdeauna de ceilalți, înainte de a ne îngriji pe noi înșine.

Și chiar dacă am crescut și am devenit adulți, am rămas cu aceste obiceiuri dăunătoare: am rămas pe ultimul loc al propriei noastre liste de priorități.

Mereu altcineva din jur are nevoi sau dorințe mai importante, așa încât amânăm împlinirea propriilor noastre dorințe sau nevoi, pentru ”mai târziu” sau pe ”altădată”.

DAR NU ESTE EGOIST să ne punem pe noi înșine pe primul loc.

Pentru că dacă EU NU SUNT FERICIT, cum aș putea dărui și împărtăși fericire în jurul meu?

Cum aș putea trăi simțindu-mă bine în viața mea, dacă eu mă scufund zilnic în nemulțumire, în depresie și în anxietate?

Dacă un strămoș de-al meu a fost traumatizat și a suferit îngrozitor, iar parte din informația respectivă continuă să persiste în mine și să acționez ca și cum MIE mi s-ar fi întâmplat acest lucru, cum voi putea fi vreodată fericit?

Dacă eu îmi neglijez pasiunile, îmi neglijez talentele și îmi neg nevoile, de dragul susținerii altora, voi fi continuu nemulțumit, nefericit și plin de amărăciune.

Un om frustrat nu poate fi un om fericit.

Un om nefericit împrăștie în jur nefericire și Universul îi răspunde cu aceeași energie. Adică primește și mai multă nefericire.

De multe ori nu înțelegem de ce apar probleme după probleme în viața noastră.

Și nici nu ne trece prin cap că starea noastră interioară atrage din partea Universului exact întâmplările, energia și relațiile care să ne ogllindească tot ce trimitem în jur.

Adică ”primim exact ce transmitem”.

Pe măsură ce vedem adevărurile din viețile noastre, învățăm CINE NU SUNTEM – (aflând poate pentru prima oară în viață, CINE SUNTEM!)

În timp ce învățăm să ne tratăm pe noi înșine cu MULT MAI MULT RESPECT, vom descoperi că și ceilalți ne respectă mai mult.

Învățând să fim productivi, aflăm că alternanța cu partea de joacă și distracție este o componentă vitală a productivității noastre.

Când ne oferim singuri recompense sub forma unor activități CARE NE FAC REALMENTE BINE (plimbări în aer liber, exerciții fizice sau sportive diferite, dans, muzică sau alte activități artistice) nu mai așteptăm cu mâna întinsă recompense de la alții.

Nu mai așteptăm să fim lăudați de către cei din jur.

Nu ne mai refugiem în ”ceva de mâncare”, băutură și alte ”bunătăți”. Mai ales dacă aceste ”bunătăți” ne fac rău fizic sau sufletește.

Pentru că acestea nu mai au sens.

Când ne respectăm pe noi înșine, ne oferim noi EXACT CE AVEM NEVOIE, pentru a ne motiva să ne echilibrăm viața

Întorcându-ne la evenimentele astrale, Luna Nouă în Leu (simbol al înnoirii, al începutului, al reînoirii)), mai are și alte semnificații: Leul este un simbol al creativității, jocului (distracției, savurării) și cel mai important, al asumării responsabilității pentru propria viață.

Universul ne transmite un mesaj foarte puternic în următoarele săptămâni – în special în preajma zilelor eclipselor: ne dorește să fim puternici și să ne trăim propriile pasiuni, în același timp fiind autentici și punându-ne pe primul lor pe lista noastră de priorități.

Așadar, fiți acordați la energia perioadei care urmează.

Veți vedea foarte bine dacă trăiți autentic sau nu, dacă vă urmați visurile vieții sau nu sau dacă pasiunea și motivația vă luminează viața.

Și veți descoperi fără îndoială ce (sau cine) vă ține pe loc, silindu-vă să luați măsurile necesare pentru eliberare și îndreptarea situației (dacă este cazul). Sau dimpotrivă, dacă deja ați început drumul spre vindecarea sufletului și repararea vieții (sau a corpului), veți descoperi cum totul se va accelera și cum Universul vă va împinge înainte cu ”vânt din spate”, mult mai repede decât ați sperat sau visat.

De fiecare va depinde cum va trăi perioada magică ce urmează.

Profitați la maxim să vă puneți în aplicare visele.

Oricât de neconfortabil va fi adevărul revelat de eclipsele de lună, este important să-l acceptați, să-l integrați și să acționați în baza lui.

Trăind autentic, respectându-vă și savurând viața, vă construiți fericirea moment de moment.

Vă doresc în continuare să vă bucurați de fiecare rază de soare, de fiecare clipă alături de cei dragi și mai ales, de fructele minunate ale verii! 

Cu iubire, tuturor,
Sorina

http://www.centrulnatura.ro/eclipsele-lunii-august/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii