Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află conținutul declarației politice prin care i se cere demisia lui Traian Băsescu

ro

24 Jun, 2014 19:48 1298 Marime text
România Tv a intrat în posesia declarației politice privind demisia președintelui Traian Băsescu, care va fi adoptată mânie în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

În declarație se precizează că președintele României Traian Băsescu nu mai este îndreptățit să asigure „prestigiul, independența și legitimitatea funcției prezidențiale”, transmite România Tv. Acesta fiind și motivul pentru care Parlamentul urmează să-i ceară lui Traian Băsescu să-și depună de îndată demisia de onoare din funcția de președinte.

Șefului statului i se mai reproșează că a adus atingere gravă și iremediabilă prestigiului Administrației Prezidențiale prin implicarea fratelui său, Mircea Băsescu, în fapte de corupție extrem de grave. De asemenea, în declarație se menționează că Traian Băsescu „a împiedicat aflarea adevărului și înfăptuirea actului de justiție prin invocarea imunității prezidențiale”.

Amintim că Traian Băsescu a anunțat că nu va lua în considerație declarațiile Parlamentului. „Este o grupare importantă în lumea politică care își dorește o schimbare cu 180 de grade a ceea ce se întâmplă în justiție. Îi avertizez că, cel puțin în mandatul meu, pe care îl voi duce până la ultima zi, nu vor acapara justiția, nu vor avea justiția la cheremul lor (...) Îi anunț pe acești domni că nu voi lua în considerație nici strigatele lor și nici declarații ale Parlamentului. Obiectivul meu e ca până la sfârșitul mandatului să continue procesul de consolidare a justiției, lupta anti-coruptie și să înceapa procesul de intrare în Schengen", a afirmat, luni, președintele Traian Basescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii