Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Pensionari, aţi fost minţiţi şi înşelaţi! PSD v-a furat din banii de pensii!“

ro

11 Apr, 2019 00:00 2139 Marime text
Coaliţia PSD-ALDE se laudă cu creşterea pensiilor ori de câte ori are ocazie. Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu consideră că în realitate pensionarii au fost minţiţi şi înşelaţi. „Din nefericire, această creştere reprezintă o mare minciună şi o păcăleală care poartă marca social-democrată.
 
O să vă explic pe scurt la ce mă refer. Conform legislaţiei în vigoare, valoarea punctului de pensie se majorează anual, începând cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Astfel, dacă ar fi respectată legea, Guvernul ar fi trebuit să indexeze pensiile cu 7% în 1 ianuarie 2018 şi cu 9% în 1 ianuarie 2019. Nu s-a întâmplat acest lucru, ba mai mult, Executivul a suspendat indexările. Toate guvernele din ultimii ani, conduse din umbră de liderul PSD Liviu Dragnea, s-au folosit de o chichiţă care să ascundă această nedreptate: au mărit punctul de pensie cu 10% în 2018 (de la 1.000 de lei la 1.100 de lei) şi promit o nouă mărire de 15% a punctului de pensie începând cu luna septembrie a acestui an (de la 1.100 de lei la 1.265 de lei). Păcăleala iese la iveală printr-un calcul simplu: dacă pensiile ar fi fost indexate aşa cum cere legea, pensionarii români ar fi câştigat în medie cu 258 de lei mai mult în anul 2018 şi cu 564 de lei mai mult în acest an. Practic, pensionarii au fost escrocaţi, primind o mărire de faţadă, care nu se ridică la valoarea impusă de lege, dar şi prin creşterea preţurilor la utilităţi, gaze, electricitate, alimente, servicii, generată de proastele politici economice ale Guvernului. O dublă păcăleală, din care au de pierdut nu doar pensionarii, ci întreaga economie românească.
 
Gândiţi-vă că dacă în anii de criză 2009-2011 valoarea punctului de pensie s-a situat între 36 şi 43 la sută din salariul mediu brut pe economie, astăzi nivelul acestui punct de pensie e de 21%, cel mai mic din ultimii 18 ani! Iar PSD minte în continuare că preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, ar fi tăiat pensiile”, a spus Robert Turcescu, de la tribuna Camerei Deputaţilor.
 
Declaraţia politică în format video poate fi vizionată AICI. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii