Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tărâmul de dincolo de Prut a fost pentru politicienii români un moft Deputatul Vişan vorbeşte despre un eşec românesc în Republica Moldova

ro

13 Jun, 2019 00:00 2708 Marime text
Deputatul PSD de Constanţa George Vişan a făcut o declaraţie politică în legătură cu recenta situaţie din Republica Moldova. „Politicienii români s-au raportat la Republica Moldova ca la un trend ce la un moment dat ar putea calibra discursul politic în favoarea lor. Există infime referiri directe şi constante, nu doar sporadice şi superficial-contextuale, la situaţia socială de acolo, altele decât luările de poziţie când administraţia de peste Prut intră în vreo criză guvernamentală, parlamentară sau bancară- cum a fost faimosul furt de la Chişinău.
 
Generalizez poate cu indulgenţă o situaţie ce se poate schimba pe viitor dacă ne vom schimba perspectiva în bine în ceea ce priveşte acest minunat colţ de lume, cu bune şi cu rele, bineînţeles. Nu ne propunem să generalizăm că sunt şi excepţii de la această observaţie, dar trebuie să ne asumăm un eşec recent cu privire la optica noastră, la felul de a vedea Republica Moldova prin prisma strict a unor interese de PR sau politice.
 
Situaţia actuală din Republica Moldova este destul de îngrijorătoare şi ea reflectă lipsa noastră de atenţie sporită într-o zonă extrem de sensibilă geopolitic şi istoric. Republica Moldova a fost pentru noi toţi un trend, un moft, din care relaţiile organice, instituţionale au stagnat în ciuda unor eforturi considerabile din partea unora în această direcţie.
 
Această opinie nu este un atac fără raţiune sau o trecere frivolă în revistă a unor chestiuni arzătoare, ci mai degrabă cheamă la un apel de asumare a unui eşec românesc în Republica Moldova, dată fiind situaţia actuală şi de redefinire a unor alte tipuri de relaţii solide care să nu se desfăşoare sub imboldul unui trend sau a altor pasiuni trecătoare.
 
Românii cunosc puţine despre Republica Moldova şi cetăţenii români de peste Prut. Mulţi politicieni români, din toate partidele, cunosc chiar mai puţine lucruri decât românul de rând. Un apel către o normalitate organică este necesar pentru a înţelege Republica Moldova cu dragoste, nu doar geopolitic şi geostrategic, din când în când, dacă dă bine la CV-ul politicianului mediocru ce digeră tot ce primeşte în materie de substanţă politică a actualităţii. Să nu uităm că noi suntem alături de acum şi pururea de Republica Moldova. Să sperăm că şi de peste Prut vom primi, vreodată, vreun astfel de mesaj”, a susţinut parlamentarul constănţean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii