Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație politică în contextul europarlamentarelor Turcescu (PMP) - „Nu există alegeri drepte cu legi strâmbe!“

ro

07 Mar, 2019 00:00 3042 Marime text
Ne apropiem cu pași repezi de alegerile europarlamentare. Un tur de scrutin extrem de important, dar care, din păcate, în țara noastră este bazat pe o legislație defectă, greșită, incorectă, inechitabilă, notează deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu în cadrul unei declarații politice.
 
Deputatul face referire la o legislație care încurajează traseismul politic. „Vă dau un exemplu: deși PMP este partid parlamentar care la scrutinul trecut a reușit să ducă doi eurodeputați în Parlamentul European, nu are acum dreptul, potrivit legii, să aibă oameni în secțiile de vot. De ce? Pentru că europarlamentarii care au obținut mandat PMP în Parlamentul European au fugit mișelește la alte partide. În schimb, tot felul de partide dubioase, 4 la număr, fac parte - conform unei decizii luate la finalul săptămânii trecute - din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare. Motivul? Așa cum spuneam, au furat niște europarlamentari pe ultima sută de metri și acum au dreptul la reprezentanți în BEC. Iar PMP e singurul, repet - singurul! partid parlamentar fără reprezentant în BEC.
 
Vă întreb, stimați colegi: drept este? Eu cred că este o bătaie de joc față de alegători și o susținere fățișă a traseismului, pentru că, iată, partidele care au făcut import de traseiști, deși strigă peste tot că vor oameni noi în politică, au de câștigat, în timp ce un partid care a jucat corect, cum este PMP, are de pierdut.
 
Cu legi strâmbe nu există democrație! Motiv pentru care Partidul Mișcarea Populară a contestat deja la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia de constituire a Biroului Electoral Central. Am încredere că justiția va face dreptate și că nu va lăsa niște alegeri atât de importante să se desfășoare în baza unei legi nedrepte”, susține parlamentarul de Constanța.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii