Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Mihu (PSD) - „100 de ani de România ar putea să ofere şi ar trebui să ofere oportunitatea unei reconcilieri naţionale!“

ro

29 Nov, 2018 00:00 1548 Marime text
În şedinţa de ieri a Senatului, parlamentarul PSD de Constanţa Ştefan Mihu a prezentat o declaraţie politică cu tema Centenarului Marii Uniri. Mihu susţine că „în urmă cu 100 de ani, se desăvârşea crearea statului naţional unitar român, prin unirea provinciilor istorice romaneşti cu Patria Mamă : Basarabia, în 27 martie 1918, Bucovina, în 28 noiembrie 1918, apoi, la 1 decembrie 1918, unirea Transilvaniei, a Banatului, a Crişanei şi a Maramureşului cu România! În terminologia istoricilor, dar şi a întregii naţiuni române, cele trei evenimente menţionate desemnează Marea Unire de la 1918! Consider, aşadar, că un asemenea moment aniversar - cum este considerat, cu deplin temei, 1 decembrie 2018 - reprezintă şi trebuie să reprezinte, în mod firesc, un prilej de bucurie, de celebrare a evenimentelor memorabile din devenirea României, de acum 100 de ani, a conjuncturii istorice în care s-a produs acest eveniment excepţional, inclusiv din perspectiva spiritului civic.
 
În acelaşi timp, aniversarea Centenarului Marii Uniri ar trebui să constituie, în egală măsură, un prilej de bilanţ, de scrutare realistă, dar şi vizionară a viitorului, vizând responsabilităţile care revin generaţiilor de azi şi de mâine în făurirea unei Românii moderne şi prospere, pe deplin ancorată în comunitatea europeană şi euro-atlantică. Pe de altă parte, apreciez că acest moment aniversar ar putea să ofere şi ar trebui să ofere oportunitatea unei reconcilieri naţionale!”, susţine senatorul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii