Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vişan (PSD) - „Realizările în plan economic ale guvernării sunt un proiect de țară pe care astăzi unii încearcă să-l acopere cu un val de ură!“

ro

12 Sep, 2019 00:00 1392 Marime text
La început de sesiune parlamentară, deputatul PSD de Constanţa George Vişan a susţinut o declaraţie politică intitulată „Spun unii că nimic nu se schimbă în România”. Vişan consideră că această falsă idee, din păcate, face mai mult rău în rândul românilor decât o guvernare bună pentru România.
 
„Această idee a unei încremeniri în proiect a României ne face să credem că iluzia unei schimbări ce finalmente, așa cum s-a dovedit la noi, a adus răul cel mai mare. O viață mai bună pentru fiecare român, aceasta este ideea pe care noi, social-democrații, o numim cu demnitate proiect de țară. Știu, e o sintagmă care cântărește mult și pe care românii o privesc astăzi cu suspiciune și pe care opoziția o transformă într-un vehicul electoral mânat în luptă doar de resentimentul propriei neputințe. Parcă uităm la nivelul societății să fim solidari cu binele comun, o solidaritate din care opoziția a ales să nu facă parte.
 
„Nimic nu se schimbă în România” – așa își spunea și regele, Carol I care s-a gândit decenii să abdice pe fundalul acestui sentiment de neputință ce ținea loc de structură unui cotidian subjugat unor interese politicianiste meschine și fără orizont. Dar multe s-au schimbat în bine în timpul domniei sale – mai precis Modernizarea României. Și atunci, ca și astăzi, existau voci critice la adresa evoluției pe care o lua țara la un moment dat. Și atunci exista opoziție față de proiectul de țară, dar istoria a demonstrat că românii au reușit, cu sacrificii, să aleagă un viitor pentru România. Vi se pare cunoscut acest scenariu? Realizările în plan economic ale guvernării social-democrate sunt un proiect de țară valabil pe care astăzi unii încearcă să-l acopere cu un val de ură. Cât timp ne trebuie să învățăm adevărul? Și lui Carol i-au trebuit decenii. Poate noi vom ști să folosim timpul în favoarea noastră”, afirmă deputatul PSD de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii