Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaporul Asian Glory, cu doi marinari romani la bord, e dirijat de pirati catre coastele Somaliei

ro

03 Jan, 2010 12:45 2680 Marime text

asian_glori.jpgVasul Asian Glory, deturnată de piraţii somalezi în seara de vineri, se îndreaptă către coastele Somaliei. Proprietarul navei ţine legătura în permanenţă cu autorităţile pentru a asigura eliberarea rapidă a vasului şi a echipajului, din care fac parte şi doi români, a comunicat compania Zodiac Maritime.

Într-un comunicat publicat pe site-ul companiei, aceasta confirmă deturnarea navei şi faptul că toţi membrii echipajului sunt în siguranţă şi nevătămaţi. "Nava se îndreaptă acum către Somalia, iar proprietarii sunt în legătură cu autorităţile relevante pentru a asigura eliberarea rapidă şi în siguranţă a echipajului şi a navei", se arată în comunicatul agenţiei Zodiac Maritime.

Potrivit site-ului armatorului, nava Asian Glory, construită în 1994, poate transporta peste 4.000 de maşini. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru agenţia France Presse că reprezentanţii agenţiei Zodiac au început să contacteze familiile membrilor echipajului. Potrivit forţei navale UE pentru combaterea pirateriei, nava, care transporta maşini din Singapore către Arabia Saudită, are un echipaj format din 25 de membri - zece ucraineni, opt bulgari, cinci indieni şi doi români .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii