Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 - Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA!

ro

03 Dec, 2015 15:52 1506 Marime text
Senatul a încuviințat reținerea și arestarea lui Dan Şova într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia i-a adus lacrimi în ochi lui Şova atunci.

În urmă cu puţin timp, senatorul PSD Dan Șova a ajuns la sediul DNA, unde procurorii urmează să îl rețină. La intrare în sediul DNA, Şova nu a făcut declaraţii.
 
În acest dosar, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv ieri cererea DNA de arestare preventivă a lui Mihai Bălan. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova ar fi pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

UPDATE2, ora 17.09:

Oficial de la DNA:
“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 decembrie 2015, a inculpatului ŞOVA DAN-COMAN, senator, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Măsura preventivă a fost dispusă de procurori, având în vedere că, raportat la calitatea de senator a celui menționat, a fost îndeplinită condiția prevăzută în Constituția României, în sensul în care plenul Senatului a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în legătură cu infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului Şova Dan-Coman.

În ordonanța de reţinere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015).
 
Inculpatului Şova Dan-Coman i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Acesta va fi prezentat, la data de 3 decembrie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”
 

UPDATE1, ora 16.21:

În urmă cu câteva minute, senatorul PSD Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. 

sursa foto: romaniacurata.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii