Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:19 20 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt dosar „greu“, trimis spre rejudecare! Vizați, Şerban Pop, fostul șef ANAF, şi omul de afaceri Horia Simu

ro

21 Oct, 2019 15:04 1098 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis azi rejudecarea de la zero a dosarului de presupusă corupție al lui Dan Șova (fost senator, în prezent avocat) la instanța de fond, respectiv la Curtea de Apel București.
 
Tot azi, magistrații de la Curtea Supremă au decis și rejudecarea dosarului în care fostul şef al ANAF Şerban Pop şi omul de afaceri Horia Simu au fost condamnaţi pentru trafic de influenţă. Procesul va fi rejudecat de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
În cauză, Şerban Pop luase 5 ani de închisoare. Asta în timp ce Horia Simu s-a ales cu 4 ani de închisoare.
 
Iată decizia judecătorilor
 
„Cu unanimitate: Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de apelantul intimat inculpat Pop Şerban de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 421 pct. 2 lit. b) Cod procedură penală. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare. Cu majoritate: Admite apelurile declarate de inculpaţii Pop Şerban şi Simu Horia şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 42 din 26 ianuarie 2017, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 3503/1/2015. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea apelurilor declarate de inculpaţii Pop Şerban şi Simu Horia şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie ?i Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii inculpaţi Pop Şerban şi Simu Horia până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 217 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 octombrie 2019“.
 
De menționat că a existat și o opinie  separată a unui judecător în sensul repunerii cauzei pe rol şi suspendării judecării acesteia până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a unor cauze cu privire la completurile de cinci judecători.

Sursa foto: google maps
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii