Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar din judetul Galati a fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru inselaciune

ro

26 Mar, 2010 18:32 3353 Marime text

Primarul comunei gălăţene Schela, social-democratul Iacov Bărceanu, care a făcut angajări fictive, a fost condamnat la 11 ani de închisoare de Curtea de Apel Galaţi, după ce Tribunalul îi stabilise o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de detenţie.

"Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat la 11 ani de închisoare pe primarul comunei Schela, Iacov Bărceanu, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Pentru aceeaşi faptă, secretarul comunei, Mihaela Giurgea, a fost condamnat la 10 ani de închisoare", a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Irina Boldea.

Edilul-şef este acuzat că, acum câţiva ani, a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi cu privire la angajarea a 120 de persoane fără loc de muncă în aparatul Primăriei şi a beneficiat apoi de sprijin de la stat pentru plata unei cote din salariile acestora. Prejudiciul produs AJOFM s-a ridicat la aproape 300.000 de lei.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • milica boldeanu 08 Apr, 2010 23:11 eu,milica boldeanu si ceilalti consilieri psd nu-l mai suportam pe acest om
  • cristi creanga 30 Mar, 2010 09:57 din clipa in care geoana a pierdut prezidentialele tanarul barceanu a stiut ca pt el totul se va sfarsi. daca erati in schela in acele zile puteati sa ii cititi pe fata acest lucru. faptul ca se mergea cu magarul prin schela nu inseamna ca acum s-a renuntat la acest lucru si asta pt ca barceanu e primar !!! ca a realizat multe in acea comuna e adevarat si merita laudele de rigoare. dar asta nu ii confera imunitate sau circumstante atenuante in fata incalcarilor legale. cei din schela stiu foarte bine ca este 100% vinovat !!! se semna fictiv pe statele de plata ale celor mai multi asa zisi "angajati" si barceanu- "omul de afaceri" baga banii in buzunar ! normal, cum nu e prost deloc, ci posesor al unei inteligente native peste medie, a inteles ca trebuie sa produca "impresia" ca treba s-a facut cu acei oameni, a impadurit cateva hectare( el stie cat, a daramat ce naiba spune el ca a daramat, dar toate astea doar cu o mana de oameni care chipurile reprezenta 120 angajati). povestile ca "treaba s-a facut" nu tin : marturie stau semnaturile false, declaratiile catorva care au rupt tacerea si au recunoscut ca ei habar nu aveau cand si cine semna in locul lor statele de plata si, mai ales cine incasa banii. interesant este de urmarit circul acesta al sustinatorilor si denigratorilor. iar faptul ca schela este una din "cele mai bogate comune din romania" nu se datoreaza oameni buni lui barceanu. comuna aceasta a fost , este si va fi un zacamant petrolier si drept urmareprimarii nu au nici unj merit aici. doar acela de a sti sau nu ce carte sa joace cu cel care exploateaza acest zacamant. nu primarul se pisa petrol si altii il extrag din pamant si pt asta schelenii il pupa-n dos pe primar. sunt multe de povestit... acum trebuie doar ca justitia sa-si faca datoria ! pacat ca asa de tarziu !
  • milica boldeanu 29 Mar, 2010 14:16 rusine ,eu in calitate de tehnician veterinar nu mai suport asa om