Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toți cetățenii români aflați în zonele calamitate de uraganul Irma au fost evacuați

ro

20 Sep, 2017 17:32 1529 Marime text
Eforturile susţinute ale Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au condus la evacuarea ultimilor 7 cetăţeni români aflaţi în insula Tortola, prin Barbados-Londra, cu destinaţia finală Bucureşti.
 
În prezent, numărul cetăţenilor români care au fost evacuaţi, cu sprijinul MAE, din zonele calamitate de uraganul Irma este de 21. În cadrul procesului de evacuare, Celula de Criză a MAE a acţionat în vederea repatrierii, în siguranţă, a tuturor persoanelor afectate care au solicitat sprijin, ca urmare a fenomenelor extreme. Echipele consulare mobile au oferit asistenţă permanentă în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii.
 
Celula de Criză, activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice române în zona calamitată de uraganul IRMA, a funcţionat în regim de permanență (24/7).
 
Autoritățile au emis o nouă atenționare meteorologică ca urmare a apariţiei uraganului Maria care afectează,  în această perioadă, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din zonă să respecte recomandările și instrucțiunile emise de autoritățile locale.
 
Celula de Criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, monitorizează evoluţia noului fenomen meteorologic şi păstrează legătura cu autorităţile competente pentru a interveni în caz de nevoie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii