Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa de poluare auto suspendată timp de un an

ro

20 Nov, 2008 13:03 764 Marime text

Guvernul a aprobat suspendarea pentru o perioadă de un an de zile, a taxei de poluare auto, percepută la procurarea maşinilor noi, înmatriculate pentru prima oară în ţara noastră şi în Uniunea Europeană. Potrivit şefului Departamentului pentru Afaceri Europene, Aurel Ciobanu Dordea, "taxa va fi suspendată începând cu 1 decembrie 2008, pentru toate maşinile noi Euro 4, cu motor de până la 2.000 de centimetri cubi. Termenul până la care se aplică suspendarea este 31 decembrie 2009".

În momentul de faţă, automobilele noi comercializate în România corespund normelor de emisii Euro 4, iar unele modele, Volkswagen şi Audi sunt echipate cu propulsoare Euro 5, fiind scutite de taxa de poluare auto. De asemenea, producătorii de autoturisme care vor să vândă maşini în Uniunea Europeană vor fi obligaţi, începând cu luna septembrie a anului viitor, să echipeze toate autoturismele noi cu motoare Euro 5. Pentru camioanele şi vehiculele uşoare comerciale noi, se vor respecta aceleaşi condiţii, cele mai multe dintre ele fiind dotate, în prezent, cu motoare Euro 4. Premierul Călin Popescu Tăriceanu afirmă că, din consultările preliminare cu oficialii Comisiei Europene, aceştia nu vor avea obiecţii faţă de suspendrea taxei de poluare auto, la achiziţia maşinilor noi.

Guvernul României va trimite Comisiei Europene o scrisoare în care va explica argumentele suspendării  prin ordonanţă de urgenţă a taxei auto pentru automobilele noi. "Ordonanţa va fi publicată imediat după primirea unui răspuns din partea Comisiei la scrisoarea care va fi transmisă de Guvern, dar consultările preliminare indică faptul că nu va avea obiecţii pe acest subiect", a pecizat Călin Popescu Tăriceanu.

 

                                                                            

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii