Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea de Guvern privind organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice, atacată la Curtea de Apel Constanța

ro

05 Apr, 2024 14:54 434 Marime text
Curtea de Apel Constanța

Curtea de Apel Constanța a fost chemată să se pronunțe în legătură cu HG 611/04.06.2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici!
 
Pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții a fost înregistrat dosarul cu indicativul 178/36/2024, cauză în care se cere anularea Articolului 71 din HG 611/2008.
 
Potrivit datelor oficiale, Articolul 71 din articolul citat arată următoarele: „Concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, organizate cu nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri, sunt nule de drept. Nulitatea se constată de instanţa de contencios administrativ“.
 
Părți în proces sunt Mariana Sadica, în calitate de reclamant, și Guvernul României, în calitate de pârât.
 
Dosarul este nou înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța astfel că, până acum, nu a fost stabilită data primei înfățișări în proces.
 
După înregistrare, urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată.
 
Oricare va fi decizia pe care Curtea de Apel o va pronunța în cauză, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți: Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii