Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puiu Haşotti şi Ilie Sârbu nu au vrut ca la întâlnirea cu Patapievici să participe presa

ro

18 Jun, 2012 20:49 1121 Marime text

Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, trebuia să se întâlnească luni, la ora 15.00, cu liderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL, Ilie Sarbu şi Puiu Haşotti, la invitaţia acestora, pentru a discuta despre organizarea institutului, potrivit unui comunicat emis de ICR. Intâlnirea a fost anulată, iar Patapievici susţine ca a refuzat să participe deoarece Ilie Sârbu nu ar fi fost de acord cu prezenţa presei în sală.

„Am primit această invitatie la discutie de la domnul Ilie Sarbu. I-am raspuns printr-o scrisoare in care spuneam ca vom participa, cu conditia sa fie permis accesul presei. Dansul mi-a spus ca nu este de acord cu acest lucru deoarece se discuta probleme tehnice. In aceste conditii am refuzat sa mergem la intalnire deoarece, daca se doreste depolitizarea institututului, nu intelegem de ce aceste discutii nu pot fi publice", a declarat Patapievici. Acesta sustine ca Ilie Sarbu ar fi invocat necesitatea unui dialog.

„Nu intelegem cum mai poate fi vorba de dialog dupa ce aceasta Ordonanta a fost aprobata fara sa fim intrebati nimic inainte, noi fiind cei care stiu cel mai bine ce probleme avem", spune presedintele ICR.Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat o Ordonanta prin care ICR trece de sub autoritatea simbolica a presedintelui Romaniei in subordinea Senatului.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-12555432-patapievici-ilie-sarbu-puiu-hasotti-nu-vrut-intalnirea-mea-participe-presa.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii