Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navele Forțelor Navale participă la exercițiul Danube Protector 17/II, pe Dunăre și pe brațul Sfântul Gheorghe

ro

17 Oct, 2017 18:04 1811 Marime text
Un grup de nave militare fluviale din compunerea Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu” desfășoară, în perioada 16-20 octombrie 2017, exercițiul Danube Protector 17/II, pe Dunăre și pe brațul Sfântul Gheorghe.

Activitatea face parte din programul obișnuit de instruire al marinarilor militari ambarcați pe navele Forțelor Navale din porturile Brăila și Tulcea și cuprinde antrenamente specifice pentru apărarea căilor de comunicații fluviale.

Exercițiul Danube Protector 17 se desfășoară după un scenariu complex, care este alcătuit din secvențe de navigație pentru recunoașterea raioanelor fluviale (configurație maluri, cote, praguri, locuri de ancorare și de staționare), secvențe de monitorizare a traficului fluvial și de asigurare a siguranței navigației, precum și din secvențe de apărare și de protecție a unor localități din Delta Dunării.

Consolidarea nivelului de instruire al militarilor din Forțele Navale reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale asigurării securității și apărării colective, la granița sudică și estică a Uniunii Europene și a NATO.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii