Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emmanuel Macron Franţa va susţine dezvoltarea unei nave spaţiale cargo

ro

11 Dec, 2023 21:54 828 Marime text




 
  • Franţa va susţine dezvoltarea unei nave spaţiale cargo ce va putea transporta mărfuri către viitoarele staţii spaţiale, a anunţat luni la Toulouse preşedintele francez Emmanuel Macron, care a vorbit despre o piaţă „potenţial considerabilă, atât în nevoi civile cât şi militare", potrivit Bursa.ro.

„Trebuie să ne lansăm în această competiţie, dar cu aceeaşi metodă ca pentru lansatoare, deschizând calea iniţiativelor private, acceptând pariurile cele mai riscante", a spus liderul de la Elysee în prezentarea noilor axe de dezvoltare pentru planul de investiţii „Franţa 2030" dedicat inovaţiei.


Din cele 54 de miliarde de euro alocate acestui plan, 1,5 miliarde vor merge către sectorul spaţial, în care se desfăşoară deja opt proiecte de micro-lansatoare şi de mici rachete reutilizabile, plus alte patru pentru constelaţii de sateliţi.

Cele 22 de state membre ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) au decis în noiembrie să facă un prim pas către un zbor spaţial cu echipaj uman, manifestându-şi voinţa de a dezvolta până în anul 2028 o lansare cargo spaţială, care ar urma într-o primă etapă să transporte mărfuri pe orbită şi să revină pe Terra, apoi probabil cu astronauţi la bord.

„ESA va susţine demersul şi Franţa 2030 de asemenea", a spus Emmanuel Macron, în opinia căruia „cursa pentru spaţiu va determina progresele industriale de mâine".
Top of Form
 
Citește și
Scandal la nivel înalt în Franța! Senator acuzat că ar fi drogat o deputată pentru a o agresa sexual

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii