Portrete
Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea
14:47 22 10 2016 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ministrul Vlad Voiculescu, despre "îmblânzirea" legii antifumat

ro

26 Sep, 2016 18:13 293 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cursul zilei de astăzi, a spus că o eventuală amendare a legii antifumat ar fi o „schilodire" a actului normativ, iar modificarea legii ar face din România prima ţară care îmblânzeşte legea antifumat.
 
Vlad Voiculescu a precizat că amendamentele propuse „pun în pericol sănătatea tuturor românilor, inclusiv a copiilor şi adolescenţilor". „Aceste amendamente permit, în realitate, să se fumeze în orice spaţiu. România ar deveni un caz unic în lumea civilizată. Ar deveni, potrivit tuturor experţilor pe care i-am consultat, prima ţară care îmblânzeşte legea antifumat. Este un record pe care nu mi-l doresc şi pe care nu cred că ni-l dorim", a spus ministrul Sănătăţii, potrivit romaniatv.net.
 
De asemenea, la rândul lui, secretarul de stat Raed Arafat a spus că, odată modificată legea antifumat, am deveni unici în Europa, poate chiar şi în lume.
 
„Nimeni nu a venit la oameni să spună să nu cumpere ţigări. (...) Este doar dorinţa de a junge la o normalitate, cum este în Europa sau în SUA, Japonia, Turcia. Nu este normal ca România să facă un pas înapoi, ar fi un exemplu negativ", a declarat Arafat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii