Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de prevenire în perioada vacanței de Rusalii

ro

15 Jun, 2016 12:59 1200 Marime text
Se apropie perioada vacanţei de Rusalii. Iată câteva sfaturi de care să ţineţi cont în această perioadă:
 
1.Aveți grijă de bunurile personale, banii, actele și telefoanele mobile, acestea vor fi ținute în genți sau buzunare care au sisteme de siguranță, în așa fel încât să nu fie ușor de sustras sau de pierdut.
2.Sumele importante de bani sau bijuteriile nu vor fi afișate ostentativ în locurile aglomerate.
3.Parcarea autoturismului se va face în locurile special amenajate sau în locuri iluminate pentru a se evita sustragerea diferitelor compomente ale autoturismului.
4.Pe bancheta din spate a mașinii, pe bordul acesteia sau în alte locuri vizibile din interiorul autorurismului nu vor fi lăsate la vedere bunuri personale, indiferent dacă sunt sau nu de valoare. Pot reprezenta o curiozitate pentru infractori ducând astfel la distrugerea geamurilor sau portierelor mașinii.
5.Copii mici nu vor fi lăsați nesupravegheați în locurile aglomerate sau în locurile de joacă, pentru evitarea unor evenimente nedorite.
6. Pentru a nu deveni victimă prin implicarea în vreun conflict spontan e bine să evitați consumul de alcool sau anturajele unde deja s-au consumat astfel de băuturi.
7.Nu vă deplasați prin locuri izolate, puțin circulate sau în compania unor persoane pe care abia le-ați cunoscut.
8.În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:
  • închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;
  • pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret;
  • atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;
  • obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii