Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Vama Veche, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei, în minivacanța de Rusalii

ro

06 Jun, 2023 14:31 1585 Marime text
În perioada 1 – 5 iunie 2023, cele cinci puncte de trecere a frontierei cu Republica Bulgaria, din județul Constanța, au fost tranzitate de 235.000 de persoane folosind 70.000 de mijloace de transport.

Din cele 235.000 de persoane, 91.000 au intrat în România și 144.000 au folosit punctele de trecere pentru a ieși din țară.

Cel mai aglomerat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 196.000 de persoane.

Garda de Coastă a luat măsuri gradual, în funcție de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de așteptare atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care au efectuat controlul, cât și prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere.

Totodată au fost folosite stații mobile de control și au fost utilizate benzi de circulație de pe contrasens, atunci când situația a impus acest lucru.

Timpul de așteptare cel mai ridicat a fost inregistrat în P.T.F. Vama Veche, fiind de aproximativ 50 de minute, la începutul și la sfârșitul perioadei de referință, acționându-se de fiecare dată punctual și operativ pentru diminuarea acestui timp., au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă. 

S-a acordat o atenție sporită situațiilor în care au fost implicați minori pe sensul de ieșire din țară, prin verificarea temeinică a documentelor de călătorie ale acestora pentru a preîntâmpina situații neplăcute.

În punctele de trecere de la frontiera cu Bulgaria au fost constatate un număr de 3 contravenții fiind aplecate 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 3915 lei, și a fost constatată o infracțiune la regimul dreptului proprietății intelectuale, fiind confiscate bunuri în valoare de 16.000 lei., a mai tranmis sursa citată. 


Citește și: Trafic intens! Cozi de mașini la intrare în Vama Veche (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii