Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presa - 06.06.2023

ro

06 Jun, 2023 14:16 785 Marime text



COMUNICAT DE PRESĂ
Peste 180 de intervenții desfășurate de pompierii militari bihoreni
în minivacanța de Rusalii
 
 
 
În cele cinci zile aferente minivacanței ocazionate de Ziua Internațională a Copilului și de Sărbătoarea Rusaliilor, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru gestionarea a 186 de situații de urgență produse pe raza întregului județ, din care 168 de intervenții ale echipajelor SMURD și 18 misiuni de stingere a incendiilor, de salvare a persoanelor, de asigurare a normelor de apărare împotriva incendiilor etc...
         
Astfel, în intervalul 01 - 05 iunie a.c., cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” (ISU Bihor) și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, au intervenit la 152 de cazuri medicale, la un accident aviatic și pentru salvarea victimelor a 15 accidente rutiere produse în județ.
În aceeași perioadă, pompierii militari bihoreni au desfășurat alte 18 operațiuni, acționând pentru stingerea a 6 incendii, pentru salvarea a două persoane aflate în situații de urgență în propriile locuințe, pentru salvarea unui câine, pentru degajarea unui animal dintr-o fântână, respectiv pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la evenimente cu public numeros și la locul producerii unor accidente rutiere.
         
 
          Dintre misiunile desfășurate de echipajele ISU Bihor amintim:
 
Incendii
 
          În cursul zilelor de joi, sâmbătă și duminică, echipajele Gărzii de Pompieri Sălard, Stației de Pompieri Săcueni și Detașamentului 1 Oradea au acționat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins litiera unui păduri din Sălard, pe o suprafață de aproximativ două hectare și pentru lichidarea a două incendii de vegetație uscată, izbucnite la o miriște din Târgușor, comuna Cherechiu și în grădina unui localnic din Fughiu, comuna Oșorhei.
 
          Sâmbătă, 03 iunie a.c., echipajele Stației Ștei au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost de animale din cadrul unei gospodării din Pietroasa. În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de un aparat electric lăsat sub tensiune, au ars acoperișul grajdului, două capre, 25 de pui de găină, 10 baloți de lucernă și un șopron.
 
          Tot sâmbătă, pompierii Detașamentului 1 Oradea au stins un incendiu izbucnit în holul unei locuințe de pe strada Constantin Noica din municipiu, împiedicând propagarea acestuia la încăperi. Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de o doză electrică cu defecțiuni, s-a soldat cu arderea dozei.
         
Luni, 05 iunie a.c., echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea au localizat și lichidat un incendiu produs la acoperișul unei locuințe din Paleu, împiedicând propagarea flăcărilor și salvând astfel, bunuri de o valoare semnificativă.
În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un conductor electric defect, a ars material lemnos din structura acoperișului, pe o suprafață de circa patru metri pătrați.
 
Planor prăbușit în Ineu
 
În urma sesizării primite în seara zilei de duminică, 04 iunie a.c., conform căreia un planor s-a prăbușit în apropierea pistei de aterizare a Aerodromului din localitatea Ineu, ISU Bihor a mobilizat de urgență, la fața locului, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea și două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, cu o ambulanță tip C și autospeciala medicului de urgență.
Din nefericire, pilotul nu a mai putut fi salvat, medicul constatând decesul acestuia.
 
 
Salvări de persoane
 
Duminică, 04 iunie a.c., în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112,  pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea au fost mobilizați pe strada Șelimbărului din municipiu, unde, acționând cu scara culisabilă, au pătruns într-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe, găsind-o pe proprietară conștientă, dar cu probleme de sănătate.
În aceeași zi, echipajele Stației Valea lui Mihai au desfășurat o misiune similară pe strada Breslelor, din localitate. După pătrunderea, cu ajutorul accesoriilor din dotare, în locuința indicată de apelantul numărului unic 112, pompierii l-au găsit pe proprietar (în vârstă de 60 de ani) căzut într-una dintre încăperi.
În ambele cazuri, victimele au fost asistate la fața locului, de pompierii militari paramedici, acestea refuzând ulterior transportul la spital.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii