Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii la Constanța Sute de persoane internate de urgență la Spitalul Județean

ro

06 Jun, 2023 14:24 1232 Marime text
Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii s-a finalizat cu mii de pacienţi preluaţi de către personalul din UPU şi sute de pacienţi internaţi în regim de urgenţă.

2187 de persoane (663 copii) au ajuns la UPU SMURD din cadrul SCJU Constanţa, începând cu dimineaţa zilei de 1 iunie, până astăzi la ora 08.00.


În urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate, 424 pacienţi au fost internaţi de urgenţă, pentru mai multe investigaţii şi tratament de specialitate. Secţiile din cadrul SCJU Constanţa cu cele mai multe internări, în ultimele 5 zile, sunt  Pediatria, Neurologia, Cardiologia  dar şi secţiile Obstetrică Ginecologie.

Intervalul cu cele mai multe prezentări a fost în perioada 03-04 iunie când, în decursul a 24 de ore, s-au prezentat la UPU 469 pacienţi. , a transmis purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța, Crina Kibedi. 


Situația pacienților încadrați pe coduri de urgență la prezentarea în UPU, în perioada 1-6 iunie, se prezintă astfel:
 
COD ROȘU = 40
COD VERDE = 1893
COD GALBEN = 184
COD  ALBASTRU = 32


COD ALB = 38 Asa cum reiese din sistemul informatic, cei mai multi pacienti au fost repartizati pe Codul Verde. Conform Protocolului Naţional de Triaj, starea pacienților încadrați pe cod VERDE este stabilă, dar necesită investigații și posibil internare în secțiile de specialitate din spital.

Cazurile de cod GALBEN și ROȘU reprezintă pacienți critici sau cu potențial mare de agravare, în vreme ce pacienții încadrați pe codurile ALBASTRU și ALB reprezintă cazuri nonurgente, ce pot fi tratate în ambulatoriu sau la medicul de familie.

Primii pacienţi care sunt preluaţi, indiferent dacă au venit cu ambulanţa sau individual, sunt cei al căror risc vital este imediat, cât şi pacientii pentru care există risc de agravare rapidă.Citește și: Președintele CJ, Mihai Lupu și-a numit reprezentantul în Consiliile de Administrație ale spitalelor Județean și de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii