Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joi se vor trage clopotele la orele 08.00 şi 12.00 în memoria ÎPF Bartolomeu

ro

02 Feb, 2011 19:16 929 Marime text
Înmormântarea Părintelui Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane, va avea loc, joi. De la ora 9.00, va fi săvârşită, în Catedrală, Sfânta Liturghie arhierească, urmată, la ora 12.00 de slujba prohodului, oficiată de un sobor de arhierei, în frunte cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Până joi, inclusiv, în bisericile parohiale şi mânăstireşti se vor trage clopotele timp de trei minute, la orele 8.00 şi 12.00. De asemenea, duminică preoţii din Arhiepiscopia Clujului vor săvârşi slujba Parastasului, iar în cuvântul de învăţătură vor face o prezentare a vieţii şi activităţii Părintelui Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu.

În vârstă de 89 de ani, Bartolomeu Anania a încetat din viaţă în 31 ianuarie la Secţia de Terapie Intesivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Ar fi trebuit să fie operat pe cord la o clinică din Viena, dar starea precară de sănătate şi vârsta înaintată nu au permis acest lucru.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii