Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informatii noi in cazul prabusirii aeronavei prezidentiale poloneze

ro

23 Apr, 2010 20:46 1641 Marime text

Avionul este posibil să se fi prăbuşit din cauza blocării unui sistem de avertizare de la bord. Potrivit analizei datelor din cutiile negre ale aparatului de zbor, pilotul nu ştia cât de jos zbura. Specialiştii susţin că această informaţie este surprinzătoare în condiţiile în care avionul prezidenţial era dotat cu sistemul de avertizare pentru apropierea de sol (TAWS), care ajută echipajul să evite coliziunile cu dealuri, antene sau copaci.

"Este posibil ca sistemul de avertizare să fi fost oprit pentru că aeroportul militar de la Smolensk nu permite utilizarea unor astfel de aparate ", a declarat colonelul Tomasz Pietrzak, un pilot al flotei prezidenţiale poloneze.

Înaintea prăbuşirii, avionul prezidenţial polonez a lovit vârfurile copacilor. Toţi cei 96 de pasageri ai aeronavei au murit în accident, inclusiv preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia acestuia şi numeroşi oficiali politici şi militari.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 24 Apr, 2010 08:22 Poate arma psihotronica sau cea cu micrunde a defectat sistemul ,Aceste arme sunt in dotarea Rusiei si NU LASA URME si nu se poate dovedi locul de unde s-a intervenit . Armele au puterea de a provoca un o COPIE a unui accident real.