Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă japoneză în sistemul sanitar timp de trei zile

ro

14 Oct, 2013 13:41 1467 Marime text
Angajaţii din sistemul sanitar sunt în grevă japoneză, de luni până miercuri, timp în care vor purta banderole tricolore, fără a opri activitatea.

Conform calendarului de proteste stabilit, în 2 noiembrie, de la ora 11.00, organizaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate vor participa la un marş în Bucureşti, pe traseul Piaţa Constituţiei – Ministerul de Finanţe – Piaţa Victoriei.Potrivit preşedintelui Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, având în vedere hotărârile luate de Consiliul Naţional întrunit în 3 octombrie şi luând în considerare consultările din perioada 5-7 octombrie, precum şi discuţiile din cadrul Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, în perioada 14 – 16 octombrie toţi salariaţii din sănătate vor participa la o grevă japoneză, purtând, pe braţul drept, o banderolă tricoloră.

Liderul sindical a precizat că începând din 7 octombrie Federaţia Sanitas a declanşat procedurile de organizare a grevei generale.

Conform calendarului de proteste stabilit, în 2 noiembrie, de la ora 11.00, organizaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate vor participa la un marş în Bucureşti, pe traseul Piaţa Constituţiei – Ministerul de Finanţe – Piaţa Victoriei.

Liderul Sanitas declara, în 9 octombrie, că premierul Victor Ponta a decis, în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, constituirea unei comisii care să analizeze, împreună cu Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate, problemele invocate de angajaţii din sistemul sanitar.

Leonard Bărăscu a spus că sindicaliştii menţin calendarul de proteste anunţat, inclusiv mitingul din Capitală, anunţat pentru începutul lunii noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii