Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:49 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul! Constanța. Șoferul unei ambulanțe, lovit cu pumnul în față, într-o benzinărie, în timp ce alimenta autospeciala

ro

23 Jun, 2022 00:00 844 Marime text

 
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  • Inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei şoferul Serviciului de Ambulanţă Constanţa, ce se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu şi alimenta ambulanţa.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Constanța acuzat de lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva unui medic, asistent medical, şofer de ambulanţă, ambulanţier, sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.
 
Recent, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind pe inculpatul S.C., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva unui medic, asistent medical, şofer de ambulanţă, ambulanţier, sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanţa.
 
La finele cercetărilor specifice, anchetatorii au decis trimiterea în judecată a inculpatului, acesta fiind suspectat de săvârşirea infracţiunii de lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva unui medic, asistent medical, şofer de ambulanţă, ambulanţier, sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reţinut că, în august 2021, în jurul orei 03:00, în timp ce se afla în staţia de alimentare cu carburant Petrom, situată pe bulevardul  I. C. Brătianu, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată (...), şofer în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, ce se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu şi alimenta ambulanţa, conform portal jurisprudență.  
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanţa mai arată în rechizitoriu că inculpatul i-a provocat victimei leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bărbatul care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța, condamnat cu executare, ar putea fi pus în libertate, pe motive medicale
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii