Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI va spijini financiar Nepalul după cutremurul devastator

ro

26 Apr, 2015 15:56 1875 Marime text
FMI este gata să trimită o echipă în Nepal, pentru evaluarea necesarului de finanţare, în timp ce guverne, companii private şi grupuri umanitare s-au mobilizat să sprijine acest stat după cel mai grav cutremur produs în ultimele opt decenii, transmite Bloomberg.
 
Directorul general al FMI, Christine Lagarde, și-a exprimat "profunda simpatie" față de populația nepaleză și a afirmat într-un comunicat că va colabora cu Banca Mondială, Banca Asiatică pentru Dezvoltare și alte agenții, pentru acordarea de ajutor.
 
Nepal este una dintre cele mai sărace țări din Asia, cu un venit mediu pe cap de locuitor de circa 62,5 dolari pe lună. Funcționarea infrastructurii, de la telefonia mobilă la sistemele de purificare a apei, a fost întreruptă din cauza cutremurului. Organizații importante precum Oxfam, Save the Children și Unicef au publicat apeluri pentru sprijinirea Nepalului, pe site-urile proprii, iar rețelele de socializare abundă în imagini cu distrugerile provocate de cutremur.
 
UNICEF oferă provizii, inclusiv tablete de purificare a apei, truse igienice și suplimente nutritive, colaborând cu guvernul și alți parteneri din Nepal pentru a acoperi nevoile imediate ale copiilor. Guvernul american a alocat deja fonduri inițiale de sprijin de 1 milion de dolari, sumă egală cu cea oferită de gigantul din sectorul tehnologiei Google. 

Sursa foto: timesofindia.com


Citeşte şi Alpiniști români, afectați de avalanșele provocate de cutremurul din Nepal

MAE, după cutremurul din Nepal. Nu există vreo confirmare oficială referitoare la existența vreunui român printre victime

Bilanţ oficial. Aproape 2.000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei zece români sunt în siguranţă (video)

Nou seism cu magnitudinea de 6,7 în Nepal și India

Aplicaţia Facebook care ajută la descoperirea persoanelor aflate în Nepal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii