Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alpiniști români, afectați de avalanșele provocate de cutremurul din Nepal

ro

25 Apr, 2015 13:03 2584 Marime text
Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs sâmbătă la 35 de km est de localitatea Lamjung în Nepal, a anunțat Institutul geologic al SUA, relatează Xinhua, Reuters și DPA.

Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, și a fost simțit și în India, Bangladesh și Malaezia, transmit agențiile de știri.

Potrivit Reuters și Xinhua, mai multe persoane au fost rănite în capitala nepaleză Kathmandu și o persoană a decedat fiind lovită de o statuie care a căzut.

Există temeri că numărul celor răniți sau decedați ar putea evolua în următoarele ore, transmite Xinhua.

'Acesta este un cutremur din categoria celor puternice', a declarat Mohammad Shah Alam, directorul adjunct al departamentului meteorologic din Bangladesh, citat de DPA.

Oamenii au ieșit din locuințe în New Delhi și se află pe străzi, iar unii dintre aceștia se îndreaptă spre spitale, transmite televiziunea indiană NDTV, transmit Reuters și DPA.

Potrivit unor martori, numeroase clădiri din capitala Kathmandu au fost afectate, dar și din orașe mai îndepărtate din nordul Indiei, precum New Delhi, Kolkata sau Gauharti Patna, relatează Xinhua și Reuters.

Un ofițer de poliție din statul indian Bihar a declarat că liniile telefonice au fost inundate de apeluri de la oameni din toate zonele populate, pentru moment nu se cunosc date despre pagubele înregistrate, scrie Reuters.

Potrivit corespondentului Reuters la Kathmandu mai multe clădiri și pereții multor locuințe s-au prăbușit.

În New Delhi cutremurul a durat timp de un minut sau poate chiar puțin peste un minut, transmit televiziunea indiană NDTV și agenția DPA. 

Sursa text: agerpres.ro
Sursa foto: b365.ro

Potrivit rtv, mai mulți alpiniști români ar fi fost afectați de avalanșele provocate de cutremurul din Nepal. Românii se aflau pe munții Hymalaya, în expediții.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii