Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Bilanţ oficial Aproape 2.000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei zece români sunt în siguranţă (video)

ro

26 Apr, 2015 09:30 2719 Marime text
Peste 1.800 de morţi şi aproape 5.000 de persoane dispărute este ultimul bilanţ oficial al cutremurului devastator de 7,8 din Nepal, informează România TV. Zece români au fost prinşi în mijlocul dezastrului, şase turişti şi patru alpinişti. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.

Numărul morţilor creşte de la o oră la alta. Astfel, potrivit ultimului bilanţ oficial, aproape 2.000 de persoane au fost declarate oficial decedate şi alte 5.000 sunt dispărute.

Eforturile autorităţilor din Nepal continuă, iar în ajutorul lor au sărit şi alte ţări din zonă care au trimis ajutoare.

UPDATE 1, ora 10.41

Purtătorul de cuvânt al poliției nepaleze, Kamal Singh Ban, a declarat că 1.953 de persoane au murit numai în Nepal. În India, autoritățile au anunțat 53 de morți. Potrivit presei oficiale chineze, 17 persoane și-au pierdut viața în Tibet în urma seismului.

Bilanțul morților după cutremurul din Nepal ar putea ajunge la 4.500, de trei ori mai mult decât estimarea actuală, a declarat ministrul nepalez al informațiilor Minendra Rijal, citat de agenția DPA.

„Cele mai mari distrugeri au avut loc în districtul Gorkha, epicentrul seismului", a precizat el, referindu-se la o zonă la vest de Kathmandu. „Armata nepaleză a lansat o operațiune de salvare folosind elicoptere cu echipamente cu vedere nocturnă", a adăugat Rijal în fața reporterilor.

Poliția nepaleză a anunțat, citată de Kantipur, un site web de știri din Nepal, că 45.000 de persoane au fost rănite.

Șeful Societății Naționale de Geologie, Lokbijay Adhikari, a declarat pentru Kantipur că 65 de replici au avut loc în Nepal în opt ore după primul cutremur, adaugă DPA.


Sursa: România TV, Agerpres
Sursa video dailymail.co.uk, telegraph.co.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii