Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE, după cutremurul din Nepal Nu există vreo confirmare oficială referitoare la existența vreunui român printre victime

ro

25 Apr, 2015 19:02 1857 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe anunță că Ambasada României la New Delhi a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victimele cutremurului din Nepal a unor persoane de cetățenie română, respectiv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români potențial afectați, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

În documentul citat se arată că până la acest moment, misiunea diplomatică nu a primit nicio solicitare de sprijin consular din partea cetățenilor români din Nepal și nici vreo confirmare oficială referitoare la existența vreunui român printre victime.

Misiunea diplomatică din India are în atenție situația unui grup de alpiniști români aflați într-o expediție în regiune și a contactat telefonic doi cetățeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic, care își anunțaseră prezența în regiune. Situația acestora nu a fost afectată de cutremur. De asemenea, ambasada este în legătură cu familia din România a unui alt cetățean care se află în regiunea afectată, mai transmite MAE.

Atât Ambasada României la New Delhi, cât și Consulatul Onorific al României din Nepal mențin legătura permanentă cu autoritățile locale și monitorizează evoluția situației din regiunea afectată, fiind pregătite să acorde asistență consulară de specialitate.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs sâmbătă în Nepal, a anunțat Institutul geologic al SUA. Ministerul nepalez de interne a anunțat că cel puțin 700 persoane au decedat în urma seismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii