Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Reuniunea a două asociații militare partenere Obiective-plata orelor suplimentare, compensații pentru chirie, statutul cadrelor militare etc

ro

02 Apr, 2017 02:38 8050 Marime text
În acest weekend s-a desfășurat, la Constanța, în baza protocolului de colaborare încheiat, întrunirea celor două asociații partenere: Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” și Liga Militarilor Profesioniști.

Au participat din partea A.M.V.V.D: Marius Apostol, președinte, dan Cosma – prim-vicepreședinte, Adrian Cosma– vicepreședinte și Monica Ciobanu – secretar, iar din partea L.M.P. Dănuț Albu – președinte, Dănuț Mocanu și Mugurel Lupu – vicepreședinți și Alexandru Condeescu - membru în consiliul director LMP.

Cu acest prilej au fost analizate problemele pentru care militează cele două asociații și pe care vor să le prezinte instituțiilor care au în responsabilitate rezolvarea lor precum și  modificarea legii salarizării personalului militar și reducerea inechităților din prezenta lege.

S-a mai dscutat și propunerea de acordarea semnului onorific „Serviciul patriei”, pentru militarii profesioniști precum și cea a inițierii unor intervenții la reprezentanții legislativului, pentru introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului României, a proiectului de lege pentru Statutul cadrelor militare.

Acordarea normei de echipament pentru militarii profesioniști, echilibrarea sumelor care se reprezintă diurna militarilor participanți la misiuni în afara garnizoanei de bază au fost și constituie și acestea obiective prioritarea le celor două asociații partenere.
 
S-a mai luat în calcul și stipularea unei prevederi în noul statut al militarilor profesioniști (exemplu: ca după 5 ani de activitate cu rezultate bune și foarte bune în Ministerul Apărării, contractul de muncă să se încheie pe perioadă nedeterminată), prevedere care ar permite militarilor să acceseze credite pentru achiziționarea de locuințe în condiții avantajoase și ar exclude posibilitatea condiționării militarilor de perspectiva de a nu prelungii contractul din cauze subiective, dar și posibilitatea trecerii militarilor profesioniști în corpul subofițerilor, după o vechime de 10 ani, având în vedere experiența acumulată în domeniul profesional și sumele cheltuite de minister pentru specializarea lor.

Nu au fost omise din discuții și unele propiecte cu privire la plata orelor suplimentare, așa cum beneficiază celelalte ministere din structurile de apărare, acordarea compensației de chirie (ținând cont de membrii de familie) în funcție de localitatea, zona precum și necesarul locativ al militarilor și efectuarea unor studii psihologice pertinente care să determine înfluența stresului postraumatic la întoarcerea din misiune.

sursa text și foto: ligamilitarilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii