Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii din Medgidia au adoptat 11 proiecte

ro

26 Jan, 2011 18:23 1067 Marime text
Ieri, consilierii locali din Medgidia s-au întrunit în sala de consiliu a Primăriei pentru a dezbate cele 11 proiecte de hotărâre iniţiate de primarul Marian Iordache pentru prima şedinţă ordinară a acestui an.

Toate proiectele au obţinut numărul necesar de voturi pentru a fi admise. Primul votat a fost „proiectul de hotărâre de aprobare a planului privind acţiunile şi lucrările de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social, conform Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare", prin aplicarea căruia, cei peste 600 de beneficiari de ajutor social nu vor fi plătiţi dacă nu prestează anumite sarcini. Aceştia vor fi folosiţi pentru menţinerea curăţeniei în jurul instituţii publice din localitate, precum şi pentru diverse acţiuni comunitare. Consilierii locali au mai votat la primele puncte ,,Aprobarea constituirii Comisiei locale de ordine publică a municipiului Medgidia, în condiţiile Legii nr.155/2010", ,,Aprobarea structurii comisiei sociale pentru analizarea solicitărilor/cererilor privind repartizarea de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Medgdidia".

S-a admis şi ,,proiectul de hotărâre pentru aprobarea aplicării la ,,Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru unitatea administrativ teritorială Medgidia". Obiectul Programului îl reprezintă finanţarea de la Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Proiectul are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de energie regenerabilă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii