Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simbolul pierdut - Dan Brown

ro

14 Feb, 2012 00:00 2839 Marime text

carte.jpegContactat de mentorul sau sa sustina o conferinta la Washington, cunoscutul profesor de simbologie, Robert Langdon, se trezeste prins intr-o intriga cu ecou planetar: dezvaluirea unui secret masonic ascuns cu dibacie de sute de ani, pune in pericol viata si siguranta celor apropiati si chiar intreaga ordine mondiala.

Cititorii "Simbolului Pierdut" vor strabate capitala SUA, coborand in subsolurile labirintice ale Capitoliului si vor ajunge chiar pe inaltimile Memorialului Washington, angajati intr-o cursa contra cronomentru, in care semnaturile si indiciile secrete se dezvaluie doar celor ce stiu sa priveasca adecvat.

Actiunea romanului se asambleaza urmand conventiile respectabile ale literaturii de gen: ramificatiile narative, aparent fara legatura, se dezvolta lent si abunda in rasturnari de situatie ca in final sa se impleteasca si sa intregeasca o imagine coerenta. Deznodamantul elegant ofera insa calitatea fundamentala a thrillerului istoric: plauzibilitatea.

Dincolo de reputatia autorului si a creatiilor sale care recomanda de la sine romanul, "Simbolul pierdut" isi recompenseaza cititorii prin zugravirea unei lumi fascinante: o lume in care cunoasterea isi dovedeste unitatea, in care stiinta moderna nu este decat o anamneza a intelepciunii stravechi, o lume in care conditia umana straluceste prin ceea ce are mai de pret: capacitatea de a simboliza si interpreta la cel mai profund nivel intregul univers. Fictiunea lui Brown este, in fond, o plecaciune admirativa in fata potentialului inteligentei omenesti.

"Acum imi dau seama ca adevaratul scop al piramidei masonice nu este acela de a dezvalui raspunsurile, ci mai degraba de a inspira fascinatie fata de ele."
(Simbolul pierdut)

Sursa: emag.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii