Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se distrau curtenii lui Ceauşescu la Snagov

ro

22 Oct, 2012 21:00 2756 Marime text
historia.jpgŞase zile lucrătoare pe săptămână aveau şi demnitarii. Sâmbăta după-amiaza, soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu plecau la Snagov. Duminica, favoriţii lor erau mobilizaţi la reşedinţa de weekend pentru programul de destindere colectivă.

Cu excepţia verii, când toţi demnitarii se mutau la Neptun, soţii Ceauşescu îşi petreceau după-amiezele de sâmbătă şi duminicile la Snagov, după relatările menajerei (Maria Dobrescu, „La curtea lui Ceauşescu. Dezvăluirile Suzanei Andreiaş despre viaţa de familie a cuplului prezidenţial", Amalteea, Bucureşti, 2004). Uneori, în anii '60, viitorul dictator venea la Snagov fără nevastă. Trei săptămâni, cât a pregătit Congresul al IX-lea, Ceauşescu a locuit singur în reşedinţa de weekend. Menajera îi pregătea ţărăneşte prânzul, turnându-i şi câte un pahar de vişinată de casă.
El lua cina împreună cu ceilalţi tovarăşi din colectivul de pregătire a documentelor, la Palatul Snagov. Seară de seară, chelnerii aduceau aceleaşi mâncăruri şi băuturi: grătare impresionante, şpriţ la gheaţă şi porţii mari de îngheţată. Congresul l-a prins pe liderul României cu două-trei găuri lărgite la curea, a povestit Dumitru Popescu („Am fost şi cioplitor de himere", Bucureşti, Editura Expres, 1993).

Cititi articolul integral aici:  Historia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii