Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Boroianu - „Tinerii trebuie încurajaţi să pornească afaceri fără teama că statul român le va lua şi pielea de pe ei”

ro

08 Dec, 2016 00:00 2318 Marime text
Robert Boroianu este candidatul Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal pentru Camera Deputaţilor.
 
La alegerile locale din această vară, aţi decis să faceţi parte dintr-o echipă şi un proiect politic pentru Consiliul Judeţean. Au trecut mai puţin de şase luni de atunci. De ce nu aţi rămas măcar un mandat consilier judeţean, pentru a contribui la transformarea Constanţei într-un judeţ european?
 
Robert Boroianu: Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal a venit în această vară, în faţa constănţenilor, cu un proiect politic credibil, construit în jurul unei echipe tinere şi profesioniste. Am surprins pe toată lumea când PNL Constanţa a scos un scor egal cu cel al PSD, într-un judeţ cunoscut în toată ţara ca fiind republica lui Mazăre şi Constantinescu, patria pesediştilor penali. Constănţenii au găsit în noi un partener credibil şi serios şi au votat o echipă liberală tânără şi fără schelete în dulap. Pentru noi a fost un motiv de mândrie, dar şi de o responsabilizare şi mai mare, motiv pentru care am hotărât să mergem mai departe pe acest drum al reîntoarcerii Constanţei cu faţa spre civilizaţie şi normalitate.
 
Tocmai de aceea consider că, în acest context, candidatura mea este un pas firesc şi necesar pentru a transforma Constanţa într-un judeţ european. Lăsăm în CJC şi Consiliul Local o echipă bine sudată, ancorată în problemele Constanţei, care ştie ce are de făcut, dar mai ales incomodă pentru administraţia hibridoidă PSD-PMP. Este de datoria mea şi a colegilor mei să ducem lucrurile mai departe şi să începem integrarea Constanţei în secolul XXI, să ducem judeţul nostru în rândul principiilor şi valorilor europene. Sunt convins că de la Bucureşti vom putea face acest lucru mai repede şi mai uşor.
 
De ce Camera Deputaţilor?
 
Robert Boroianu: Trebuie să lămurim încă din capul locului că Partidul Naţional Liberal nu este partidul în care fiecare vine şi bate cu pumnul în masă că vrea să fie senator sau deputat. Au trecut acele vremuri. La PNL Constanţa vorbim de o ECHIPĂ. Ca în orice echipă, deciziile se iau împreună, după discuţii, analize, consultări. Conducerea partidului şi forurile statutare au decis că această formulă, cu mine la Camera Deputaţilor, este varianta câştigătoare. Şi am 100% încredere că aşa va fi.
 
Cum merge campania electorală? Este destul de complicat de explicat oamenilor activitatea parlamentară.
 
Robert Boroianu: În această perioadă, ca şi în campania electorală de la locale, am cunoscut foarte mulţi oameni, am avut ocazia să stăm de vorbă şi să ne ascultăm unul pe altul. Ca şi în vară, constănţenii înţeleg foarte bine momentul crucial în care se află judeţul Constanţa şi ţara, precum şi importanţa votului lor. Oamenii au priceput că infractorii şi penalii nu mai au ce căuta în politică, nu mai au ce căuta în administraţie. Ce ţară şi-ar dori să fie condusă de un condamnat la închisoare? Constănţenii s-au săturat ca PSD şi ALDE să calce în picioare legea şi Justiţia pentru a-şi apăra hoţii şi corupţii. Cetăţenii nu mai vor să fie conduşi de puşcăriaşi şi puşcăriabili. Iar şansa acestei schimbări stă într-un Parlament de oameni curaţi, morali şi oneşti. Oamenii ştiu că lucrurile nu se pot schimba peste noapte, dar au înţeles că acum trebuie făcut primul pas. E uşor să stai în faţa porţilor sau uşilor şi să turui despre atribuţiile Parlamentului şi prevederile constituţionale, însă nu asta vor să audă cetăţenii. Ei vor să ştie cum le vei schimba viaţa, cum vor trăi mai bine, cum vom curăţa această ţară de corupţie, minciună şi hoţie. Poate şi de aceea am fost primiţi atât de bine peste tot: oamenii au văzut în faţa lor politicieni noi, curaţi şi oneşti.
 
Veniţi din businessul privat, aţi construit afaceri; în ce comisie vă doriţi să activaţi la nivelul Camerei Deputaţilor şi care sunt proiectele pe care vreţi să le susţineţi pentru îmbunătăţirea legislaţiei ce priveşte mediul de afaceri?
 
Robert Boroianu: Expertiza profesională m-ar face, cu siguranţă, mai util într-o comisie ce priveşte mediul economic, de afaceri, industria sau comerţul. Sunt deschis însă şi spre alte domenii. În ceea ce priveşte îmbunătăţirea legislaţiei care priveşte mediul de afaceri, trebuie pornit de la realităţile economiei româneşti. Trebuie să înţelegem cu toţii că mediul de afaceri privat este cel care ţine economia României în viaţă. PSD a ignorat tot timpul acest lucru, punând presiune enormă pe mediul privat pentru a putea extrage banii atât de necesari lor în tunurile pe care le-au dat şi pe care le pregătesc. Acest delir al populismului, al pomenilor electorale îngrozeşte mediul de afaceri care ştie că doar pe spatele lui, din impozitele şi taxele lui, Guvernul pregăteşte acest desfrâu al banilor publici.
 
Este uşor să promiţi salarii dublate, pensii triplate, ajutoare şi indemnizaţii de miliarde de euro. La fel de uşor poţi scoate taxele şi impozitele pentru români. Dar, atunci, de unde vei lua banii pentru a asigura funcţionarea statului român? De unde vei plăti toate acestea? Ai o singură soluţie. Din ceea ce produce mediul privat. Dragnea şi Tăriceanu mint cu o mare neruşinare şi manipulează opinia publică răsturnând căruţa populismului în mijlocul campaniei electorale. Au fost trei ani la guvernare şi nu au făcut nimic din ce promit acum. De ce? Fie că sunt laşi, fie că sunt doar demagogi şi vând gogoşi electorale românilor. Mediul de afaceri are nevoie de legi clare şi sustenabile, de predictibilitate, de eliminarea birocraţiei. Una dintre priorităţile mele parlamentare va fi crearea unui cadru legislativ care să încurajeze şi să protejeze industria şi mediul de afaceri local românesc. Tinerii trebuie încurajaţi şi ajutaţi să pornească afaceri trainice, investitorii trebuie stimulaţi să facă investiţii, fără teama că statul român le va lua şi pielea de pe ei.
 
Care este prima problemă pe care doriţi să o rezolvaţi pentru judeţul Constanţa din postura de deputat?
 
Robert Boroianu: Problema preţului apei. Toţi constănţenii trebuie să beneficieze de apă potabilă ieftină şi de calitate. Este inacceptabil ce se întâmplă acum. De asemenea, voi propune modificarea Constituţiei pentru ca apa să devină un bun de interes public, gratuit pentru toţi românii.
 
Ce doriţi să le transmiteţi alegătorilor dvs., electoratului liberal?
 
Robert Boroianu: În primul rând, îi rog să vină la vot. Este cel mai important pas în implementarea oricărui proces democratic. Doar cu ajutorul votului lor putem schimba ceva în bine. Neimplicarea, refuzul de a merge la vot ne vor apropia şi mai mult de ţara unde infractorii guvernează - la care visează PSD şi ALDE. PNL Constanţa vine în faţa dvs. cu oameni 100% noi, cu oameni competenţi şi dedicaţi, dar mai ales curaţi. Vă cerem să continuăm parteneriatul deschis în alegerile locale, când ne-aţi acordat votul şi încrederea, având în noi aceiaşi parteneri corecţi şi bine intenţionaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii