Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Anutimpuri" printre ruinele cetatii Callatis

ro

01 Oct, 2009 20:38 5053 Marime text

sorin_marcel_colesniuc.jpgMuzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia, în colaborare cu Centrul de Afaceri „Marea Neagră", organizează vineri, 2 octombrie 2009, ora 17.00, la Galeriile de Artă „President" din Mangalia, vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Anotimpuri". Tablourile aparţin pictorului Alexandru Marius Boboc, născut în anul 1941 în comuna Bălteni, judeţul Buzău. Artistul a făcut şcoala la Braşov şi de 30 de ani locuieşte în Eforie Nord, locul unde îşi are şi atelierul. Expoziţia este alcătuită din lucrări reprezentând: peisaje, flori, natură statică şi impresii din ţările vizitate, toate aşternute pe pânză. Tablourile sunt lucrate în ulei, în tehnica penelului şi cuţitului.

Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc a făcut următoarele precizări: „Ne bucurăm că avem prilejul să organizăm această expoziţie în perimetrul unui sit arheologic, îmbinând astfel trecutul cu prezentul. La vernisaj sunt invitaţi mulţi iubitori de artă din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa şi, cu prilejul acestei expoziţii, ei vor vedea şi o parte a cetăţii Callatis, un cartier de epocă romano-bizantină aflat lângă zidul de apărare, de sud, al cetăţii callatiene. Ca urmare, vor vedea ruinele unor locuinţe romano-bizantine, un edificiu termal, o stradă antică prevăzută cu un calal de colectare a apei menajere şi pluviale, precum şi alte aspecte de urbanism datând din secolele IV - VI, toate restaurate şi conservate în subsolul Complexului „President" din Mangalia. Doresc să subliniez că organizarea acestui vernisaj s-a făcut în colaborare cu directorul general al Centrului de Afaceri „Marea Neagră", d-na Carmen Rădulescu, cea care s-a implicat şi în organizarea celorlalte expoziţii de la Galeriile de Artă „President" Mangalia, pe care le reamintesc în continuare: „Vinul" - expoziţie temporară în care a fost prezentată istoria vinului din antichitate şi până în contemporaneitate şi „Oblic" - expoziţie de fotografie aeriană."

În câteva cuvinte, artistul Alexandru Marius Boboc a transmis un mesaj celor interesaţi de lucrările sale: „Expoziţiile pe care le-am avut, începând cu anul 1968, au fost atât în ţară, cât şi în străinătate, ca exemple fiind cele din: Franţa, Germania, Luxemburg, Belgia şi altele. Am încercat să duc mesajul României în tările unde am avut expoziţii, arătând frumuseţile ţării noastre. De fiecare dată când organizez o expoziţie sunt cuprins de emoţii, dar încerc să îmi păstrez verticalitatea atât ca individ, cât şi prin mesajul pe care îl aştern pe pânză. Doresc, de fiecare dată, ca mesajul transmis prin lucrările mele să ajungă la privitor. Odată cu vibraţia sentimentelor mele, îmi doresc acelaşi lucru şi din partea privitorului"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii