Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Pregătiri intense pentru Ziua Marinei

ro

13 Aug, 2014 20:49 2138 Marime text
O adevărată desfășurare de forțe a putut fi observată astăzi în largul Mării Negre. Marinarii români au pus la punct toate detaliile pentru spectacolul ce va avea loc de Ziua Marinei. Echipele Forțelor Navale au simulat un adevărat exercițiu de luptă la care au participat cu nave militare și elicoptere Puma Naval.
 
“Fiecare acțiune la care luăm parte are gradul ei de risc. Principala misiune de zbor cu aeronavele implică un risc mai ridicat, este evident, dar prin antrenamentul pe care îl avem și prin misiunile pe care le-am executat am căpătat experiența necesară” a declarat Bogdan Fochițu, commandantul Fregatei Regina Maria.
 
Exercițiul general a fost unul plin de adrenalină și emoții. Marinarii au pregătit o intervenție de combatere a pirateriei acționând cu nave de război și un elicopter Puma Naval care a lansat deasupra mării capcane termice. Militarii special antrenați au demonstrat că sunt pregătiți să facă față cu brio și situațiilor extreme.
 
Spectacolul din largul mării, face parte din programul pregătit special de Forțele Navale pentru a marca în acest an Sărbătoarea Marinei Române. “Este ziua noastră, este ziua cu care ne mândrim, toată lumea ne privește cu admirație” a declarat locotenentul Bogdan Atasiei.
 
Publicul care va participa la Sărbătoarea Marinei,  va avea parte de multe surprize. Pe lângă spectacolul impresionant din largul mării, se vor organiza pe țărm  jocuri marinărești, trageri cu armament ușor și o paradă navală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii