Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scolile din comuna Istria, in plin proces de igienizare

ro

13 Aug, 2004 00:00 1021 Marime text

Pregatiri pentru noul an de invatamant

In urma cu o saptamana a demarat programul de reabilitare a institutiei de invatamant din localitatea Istria * Scoala a fost racordata la reteaua de apa potabila * Au fost achizitionate 170 de tone de lemne pentru incalzirea elevilor pe perioada iernii * Primaria si Consiliul local vor trece si la reabilitarea scolii si gradinitei din Nuntasi * In prezent se lucreaza intens la realizarea unui parc pentru copii * Elevii cu rezultate bune la invatatura au fost trimisi de administratia publica locala intr-o tabara gratuita in judetul Arges

Cu aproximativ o luna inainte de inceperea noului an scolar, administratia publica din comuna Istria se ocupa intens pentru ca institutiile de invatamant sa isi poata primi elevii in conditii optime studiului. In acest context, Scoala cu clasele I-VIII Istria a intrat, zilele trecute, intr-un proces de igienizare si salubrizare. Potrivit declaratiilor primarului comunei Istria, Ioan Herdean, actiunea a demarat in urma cu o saptamana si urmeaza a fi finalizata in cel mai scurt timp posibil. "In prezent se lucreaza intens pentru ca cei mai tineri locuitori ai comunei sa dispuna de toate conditiile necesare desfasurarii procesului instructiv-educativ. In cadrul actiunii de igienizare au fost zugravite si varuite salile de clasa, iar sobele de teracota au fost verificate. Aici se afla in proces de construire inca doua astfel de sobe, astfel incat pe perioada sezonului rece elevii sa nu isi desfasoare cursurile in frig", a declarat Ioan Herdean. Seful administratiei publice locale a mentionat ca si exteriorul institutiei de invatamant va intra in proces de reabilitare, in maxim o saptamana urmand ca scoala sa fie modernizata si gata sa isi primeasca elevii. Pentru sezonul rece, Primaria Istria a achizitionat deja combustibilul solid necesar, cantitatea de aproximativ 170 de tone de lemne urmand sa asigure incalzirea elevilor. La randul sau, directorul institutiei de invatamant din Istria, Cati Stoian, a declarat ca in acest an scoala isi va primi elevii cu o noutate, si anume: apa potabila curenta. "O noutate este faptul ca, prin efortul Primariei, s-a reusit ca scoala sa fie racordata la reteaua de apa potabila. De aceea, asteptam de pe-o zi pe alta vizita angajatilor de la Sanepid pentru reavizarea autorizatiei sanitare a scolii", a afirmat directorul Scolii cu clasele I-VIII Istria. Nici institutiile din satul Nuntasi nu vor fi uitate de administratia publica locala. Astfel, odata incheiat procesul de igienizare a institutiei de invatamant din Istria, Primaria si Consiliul local vor trece si la reabilitarea scolii si gradinitei din Nuntasi.

Elevii merituosi, trimisi in tabara

Inca din primele zile ale actualului mandat de primar, Ioan Herdean a pus un accent deosebit pe realizarea celor mai bune conditii de studiu pentru elevii comunei. Pentru a aduce inca un zambet pe fata micutilor, in aceasta vacanta de vara primarul comunei le-a pregatit elevilor o surpriza. "Cei mai merituosi elevi ai scolii din Istria au primit din partea primariei o tabara gratuita de zece zile in localitatea Nucsoara din judetul Arges. In aceasta tabara a plecat un grup de 17 elevi, fiind desemnati sa se bucure de vacanta la munte primii doi elevi merituosi din fiecare clasa a unitatii de invatamant", a declarat directorul Cati Stoian. Primarul Ioan Herdean a anuntat ca aceasta manifestare va deveni o traditie la nivelul comunei Istria. "Chiar de la inceputul anului de invatamant 2004-2005 elevii vor fi anuntati ca cei care vor avea rezultate foarte bune la invatatura pe tot parcursul anului vor fi rasplatiti cu o tabara gratuita. Vara viitoare vor fi premiati primii trei elevi din fiecare clasa", a subliniat primarul Herdean.

Aspectul comunei va fi schimbat

Seful administratiei publice locale a afirmat ca Primaria Istria depune un efort considerabil pentru ca cei mai tineri locuitori ai comunei sa isi poata petrece timpul liber intr-un mod cat mai placut. In centrul localitatii Istria, vizavi de scoala, se afla in lucru un parc unde vor fi construite o gradinita, o biblioteca si vor fi amenajate mai multe locuri de joaca pentru micuti. "In primavara, cei 44 de prescolari care isi desfasoara cursurile in cladirea veche a scolii vor avea o gradinita noua. Tot in aceeasi cladire va fi amenajata si Biblioteca comunala. De asemenea, pana in toamna va fi realizat parcul, care va fi dotat cu bancute si jocuri pentru copii. Pana in acest moment au fost trasate aleile si a fost achizitionat gazonul pentru spatiile verzi", a mai spus Ioan Herdean. Un alt proiect al administratiei locale este si reabilitarea si extinderea sistemului de iluminat public. "Saptamana viitoare, cele doua localitati ale comunei vor beneficia de iluminat de calitate. Si asta deoarece vrem sa schimbam aspectul comunei", a conchis primarul Ioan Herdean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii