Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rau-platnicii vor fi debransati de la sistemul de alimentare cu apa

ro

13 Aug, 2004 00:00 659 Marime text

Comuna Amzacea se afla in proces de transformare

In aceasta perioada, in toate unitatile educationale de pe raza comunei sunt efectuate lucrari de renovare si igienizare * Aproximativ 70% din obiectiv a fost realizat, iar pana pe data de 20 august toate scolile vor fi igienizate * Primaria a fost zugravita si vopsita, pentru a oferi cetatenilor o imagine placuta

La inceputul anului, Constantin Radu, primarul comunei Amzacea, anunta ca in 2004 se va axa pe rezolvarea problemelor din domeniul invatamantului si va incerca sa rezolve deficientele intampinate in alimentarea cu apa. Totodata, anul 2004 reprezinta si perioada declansarii programului Sapard pe raza comunei. Acum, in plin sezon estival, aceste lucrari sunt in continua derulare. Daca in primavara se intampinau anumite probleme in alimentarea cu apa, mai ales in satul Scarisoreanu, acum au fost realizate lucrarile necesare, astfel incat acum localitatea este alimentata cu apa curenta. In prezent sunt intampinate anumite dificultati in incasarea taxelor pentru consumul de apa. Potrivit declaratiilor primarului Constantin Radu, "oamenii inca nu au inteles ca apa consumata trebuie platita. Inregistram mari restante la facturile pentru apa, insa in prezent avem echipe mixte cu angajati de la Primarie si RAJA, care merg la oameni si le explica importanta achitarii datoriilor. Acolo unde se intampina dificultati sau oamenii refuza sa plateasca, vom trece la debransari. Insa pana in prezent nu avem probleme de acest gen. Cele mai mari restante le-am inregistrat la persoanele care locuiesc in apartamentele din centrul localitatii Amzacea. Am insa convingerea ca, pana saptamana viitoare, aceasta problema va fi rezolvata".

Scolile sunt pregatite pentru noul an scolar

Inca de la inceputul acestui an, s-a pus un accent deosebit pe renovarea si modernizarea unitatilor de invatamant. La inceputul verii, scoala din satul General Scarisoreanu a fost renovata si modernizata prin programul Bancii Mondiale. "Aici au fost realizate lucrari de consolidare, reparatii capitale si, nu in ultimul rand, a fost realizata igienizarea institutiei, toate aceste operatiuni costand aproximativ 600.000 de dolari", a afirmat Constantin Radu. Totodata, prin demersurile sefului administratiei publice locale, institutia de invatamant a fost dotata cu mobilier nou, calculatoare si material didactic. "Toate aceste eforturi au fost facute pentru a oferi celor 150 de copii care studiaza in scoala din satul General Scarisoreanu conditiile proprii de desfasurare a procesului educational", a precizat primarul Radu. In aceasta perioada, in toate unitatile educationale de pe raza comunei sunt efectuate lucrari de renovare si igienizare. Potrivit declaratiilor primarului Constantin Radu, "deja s-a realizat aproximativ 60-70% din lucrari. Speram ca cel tarziu pe 20 august sa le finalizam. Sunt zugravite si vopsite salile de clasa si exterioarele, iar la gradinita din localitatea Amzacea se lucreaza la schimbarea dusumelelor. Totodata, grupurile sanitare sunt igienizate si pregatite pentru noul an scolar, astfel incat sa primim copiii in conditii optime.

Primaria din localitate a fost renovata

In urma cu aproximativ o luna, autoritatile locale din comuna Amzacea au decis ca a sosit momentul ca sediul primariei sa fie renovat si modernizat astfel incat sa ofere o imagine mai primitoare si sa constituie o cladire reprezentativa pentru localitate. In acest sens au fost realizate lucrari de renovare a cladirii si a fost zugravita atat in interior, cat si la exterior. Pe hol a fost pusa gresie, astfel incat toti cei care vin la institutie sa fie intampinati de un spatiu nou si modern. "Dorim astfel sa aratam ca suntem intotdeauna aproape de localnici si ca la noi gasesc sprijin si ajutor", a conchis primarul Constantin Radu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii