Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasilică Cristocea - „Sperăm să revenim în Liga 1” Sâmbătă, FC Farul susţine primul amical al verii (galerie foto + video)

ro

23 Jul, 2015 00:00 2604 Marime text
FC Farul susţine, sâmbătă, 25 iulie, primul amical al perioadei de pregătire de vară, urmând a întâlni, în prima parte a zilei, la baza sportivă proprie, echipa de Liga a III-a Înainte Modelu, care a încheiat sezonul trecut pe locul şapte în clasamentul seriei secunde. 

De ieri, lotul „marinarilor“ s-a completat şi cu Vasilică Cristocea, mijlocaş ofensiv de 34 de ani, care a mai jucat la echipa constănţeană între 1999 şi 2006 şi în sezonul 2009/2010, purtând şi banderola de căpitan. Cristocea se alătură altor jucători cu experienţă pe care i-a înregimentat Farul în ultimele zile, atacanţii Sorin Chiţu şi Adrian Pătulea şi fundaşul stânga Daniel Barna. De asemenea, căpitanul din ultimul campionat al Farului, Florin Pătraşcu, şi-a prelungit contractul, iar la echipă sunt aşteptaţi şi alţi jucători cunoscuţi.

Ion Barbu - „Sosirea lui Cristocea e un câştig“

Ieri, Cristocea a participat la primul antrenament, iar la finele acestuia a declarat: „M-a convins în primul rând proiectul care mi-a fost prezentat. Cred în el. Am fost rugat dacă pot veni să ajut echipa. Mi-am dat acordul şi încerc, pe cât pot eu, să contribui, împreună cu colegi şi cu staff-ul tehnic, la readucerea Farului în Liga 1. Au venit câţiva jucători cu state vechi la nivelul primelor două ligi şi am înţeles că vor mai sosi câţiva, iar echipa e în creştere. Sperăm să facem o figură frumoasă. Eu zic că e posibilă promovarea. Pentru aceasta am şi venit“. „Vasilică Cristocea e un jucător cu mare experienţă, care şi-a pus amprenta pe jocul Farului, în perioada în care echipa a avut rezultate foarte bune. Venirea sa, dar şi a celorlalţi jucători cunoscuţi, e un câştig cert pentru Farul. După ce ne-am întărit cu aceşti fotbalişti, sper ca obiectivul să fie clasarea pe podium. Bineînţeles însă că noi ne dorim să terminăm pe primul loc“, a spus şi antrenorul secund Ion Barbu.

Echipele au primit un termen de gândire de o săptămână

La întâlnirea cu reprezentanţii cluburilor de Liga a II-a pe care a avut-o, ieri, la Casa Fotbalului, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, le-a spus acestora să se gândească bine cine se înscrie şi cine nu, pentru că, dacă o formaţie se va retrage din campionat pe parcursul întrecerii, va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic al judeţului respectiv. În acest sens, echipele au primit o perioadă de gândire de o săptămână pentru a se hotărî dacă intră în Liga a II-a sau nu şi în noile condiţii. Dacă rămân 27 de echipe (câte s-au înscris până la termenul-limită), vor fi două serii (una de 13 echipe, alta de 14), cu play-off şi play-out. Dacă, însă, vor rămâne maximum 22, se va alcătui o singură serie, în care se va juca în sistem campionat (tur-retur). În momentul de faţă, cu 27 de echipe, cele două serii ar arăta astfel: Seria întâi - ACS Berceni, Bucovina Pojorâta, Dacia Unirea Brăila, Rapid CFR Suceava, Chindia Târgovişte, Dunărea Călăraşi, SC Bacău, CS Baloteşti, Gloria Buzău, Oţelul Galaţi, Ceahlăul Piatra Neamţ, Farul Constanţa, Rapid Bucureşti; Seria a doua - Academica Argeş, FCM Baia Mare, Şoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă, ACSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor Oradea, FC Caransebeş, Olimpia Satu Mare, Gaz Metan Mediaş, Metalul Reşiţa, CS Mioveni, FC Braşov, Universitatea Cluj SA, Unirea Tărlungeni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii