Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultramaraton de 24 de ore la Mamaia Aproape 2.500 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi la „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

ro

25 Jan, 2019 00:00 1890 Marime text
Ultramaratonul de 24 de ore pe nisipul din staţiunea Mamaia, „Autism 24h Marea Neagră“, se pregăteşte de a treia ediţie. 2.400 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi să ia startul într-un eveniment unic în lume. Întregul concept este realizat de Centrul Psihologic „Marea Neagră” şi are menirea de a promova dreptul la integrare în comunitate al persoanelor cu dizabilităţi.
 
Startul va fi dat sâmbătă 4 mai, la ora 10.00, din Piaţeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, iar echipa care va aduna cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare.
 
„Constanţa se mândreşte cu evenimente sportive importante la nivel internaţional, în special cele desfăşurate pe nisip, iar fără teama de a părea subiectiv, evenimentul «Autism 24h Marea Neagră», prin cei 2.400 de participanţi inimoşi, reuşeşte să fie unul dintre cele mai interesante evenimente organizate pe litoralul românesc; nu atât prin numărul mare de participanţi, cât mai ales prin unicitatea lui, prin puterea lui de a mobiliza comunitatea în scopuri nobile. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbeşte în primul rând despre prietenie, despre relaţiile umane şi cât de fericiţi putem fi unul lângă altul”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului „Marea Neagră” şi organizatorul evenimentului „Autism 24h Marea Neagră”.

„Mai mult decât un eveniment sportiv“        

Pentru a putea participa la evenimentul internaţional, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său minimum 20 de prieteni. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro. „«Autism 24h Marea Neagră» este mai mult decât un eveniment sportiv, reprezintă o stare de spirit, o energie specială pe care o simte orice participant ce supravieţuieşte o zi şi o noapte pe malul Mării Negre. Torţele aprinse pe plajă, steagurile echipelor, muzica, corturile aduc un farmec aparte întregului eveniment ce imprimă o atmosferă greu de egalat“, mai spun organizatorii. 

Medaliile sunt realizate în afara ţării

Participanţii vor fi recompensaţi la final cu trofee şi medalii. Începând din acest an, medaliile sunt realizate în afara ţării şi sunt asemănătoare celor din marile competiţii europene. „Cele 24 de ore petrecute pe malul mării, momentul răsăritului, puternica legătură care se realizează între membrii echipei, efortul depus de fiecare participant transformă întreaga poveste într-o experienţă unică în viaţă, pe care trebuie să o încerce orice persoană”, a precizat Adrian Gemănaru. Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine zece proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu autism din două oraşe ale ţării: Constanţa şi Galaţi. Pentru promovarea proiectului au fost alese o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viaţa comunităţii, care vor purta denumirea de „ambasadori”.

Robotul Nao, mascota evenimentului

Evenimentul se va bucura de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreaga lume, Nao. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenţi vor putea să-i pună întrebări, să danseze alături de el şi să se joace alături de cei doi roboţi NAO aflaţi în România. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii