Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:19 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSR le oferă distincţii speciale celor ce depăşesc 100 de kilometri la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

ro

28 Apr, 2018 00:00 1400 Marime text
Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Autism Marea Neagră, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că, în urma discuţiilor purtate cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, COSR a decis să premieze cu distincţii speciale acei competitori ce depăşesc 100 de kilometri alergaţi la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“, de pe 5 mai, de la Mamaia.
 
„Aceste distincţii sunt unice şi în ediţie limitată, deoarece cei 100 de km alergaţi reprezintă cei 100 de ani de la Marea Unire. Acordarea distincţiilor se va realiza de către una dintre cele mai cunoscute personalităţi sportive ale României din ultimii 20 de ani. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român suplimentar va participa şi cu o echipă la evenimentul dedicat promovării drepturilor persoanelor cu nevoi speciale, fapt ce spune totul despre o instituţie ce a reprezentat cu siguranţă cel mai important ambasador al acestei ţări“, arată Adrian Gemănaru.
 
Potrivit acestuia, se vor acorda 30 de distincţii doar celor ce depăşesc 100 de kilometric. În situaţia în care vor exista mai mulţi competitori ce depăşesc 100 de kilometri, distincţiile vor fi acordate primilor 30 în ordinea descrescătoare a kilometrilor alergaţi, iar criteriul de departajare va fi vârsta. Cei ce doresc să se lupte pentru acest trofeu trebuie să anunţe înainte de start organizatorul şi vor primi o brăţară suplimentară.
 
„Un efort de 24 de ore sau 100 de kilometri alergaţi este un semnal important privind dreptul la integrare şi respect de care ar trebui să se bucure persoanele cu dizabilităţi într-o societate modernă şi civilizată. Echipa COSR aduce sportivi minunaţi din multe discipline sportive: înot, gimnastică, atletism, canotaj etc. Fiecare participant la evenimentul «Alerg 24 h Autism Marea Neagră» are o şansa importantă să intre în galeria selectă a sportivilor a căror perfomanţă va fi recunoscută de cel mai important for sportiv din România“, a punctat Adrian Gemănaru.
 
Pentru fiecare tură realizată, participanţii înscrişi la provocarea celor 100 de kilometri vor primi, pe lângă jetoanele clasice de introdus în urna echipei, şi jetoane suplimentare pentru fiecare tură parcursă, ce vor trebui păstrate până la final, pentru a fi prezentate şi numărate de organizator.
 
„Știu ca 100 de kilometri reprezintă un efort cu adevărat important, dar sunt convins că acest moment istoric în care ne aflăm privind celebrarea celor 100 de ani de la Marea Unire va constitui un motiv suficient pentru un efort excepţional“, a mai spus Adrian Gemănaru, care a subliniat că, pentru a aduce Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman la Constanţa, la „Alerg 24 h Autism Marea Neagră“, un rol important l-a avut Elena Frîncu, membru al COSR şi cea care a condus timp de 22 de ani DJST Constanţa.
 
La evenimentul de pe 5 mai, de la Mamaia, va participa şi echipa „Forţa Albastră“, de la Galaţi. „Sunt foarte încrezător şi fericit alături de echipa mea, una frumoasă şi determinate. Mi-am propus să alerg peste 100 de kilometri“, a declarat Laurenţiu Cobzaru, militar, unul dintre componenţii „Forţei Albastre“, alături de Dana Hancu, Florin Popescu, Marius Baciu, Liviu Cobzaru, Dumitru Nedelcu, Sandu Voinea, Tudorel Antohi şi alţii.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii