Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment sportiv la Mamaia La Cursa Copiilor de la „Autism 24h Marea Neagră“ sunt aşteptaţi prichindei din întreaga ţară

ro

18 Apr, 2019 00:00 1872 Marime text
1.200 de copii sunt aşteptaţi să participe la evenimentul sportiv „Autism 24h Marea Neagră“, care are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul este organizat de Centrul de Autism Marea Neagră, în parteneriat cu Asociaţia Medicover.
Startul la Cursa Copiilor va fi dat sâmbătă, 4 mai, la ora 11.00, din Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de un kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca, la sfârşitul traseului de alergare, să primească medalia evenimentului din partea organizatorilor. „Ne dorim să oferim copiilor un eveniment special, de care să-şi aducă aminte cu plăcere. În acest sens, fiecare participant se va bucura de brăţara oficială a evenimentului, numărul de concurs şi medalie de finisher“, a declarat Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre. Înscrierea şi participarea copiilor la eveniment sunt gratuite.
 

Spectacol oferit copiilor

 
Imediat după terminarea Cursei Copiilor, toţi copiii prezenţi la eveniment se vor bucura de un spectacol artistic dedicat lor, care va fi organizat pe scena aflată în Piaţeta Perla. De asemenea, în aceeaşi locaţie, vor fi organizate şi alte activităţi special pentru copii: ateliere de face painting, modelaj baloane şi activităţi de dans. În completarea spectacolului, Colegiul Naţional de Arte Regina Maria va oferi momente artistice cu cei mai talentaţi elevi ai acestei instituţii de învăţământ.
 

Aproape toate locurile s-au ocupat

 
„În momentul de faţă, sunt ocupate aproape toate cele 1.200 de locuri oferite la cursa copiilor şi am mai păstrat doar 20 de locuri care vor fi distribuite în dimineaţă competiţiei. Primim solicitări de participare la Cursa Copiilor din întreaga ţară. Un efort deosebit este cel pe care îl fac 50 de copii care vin cu un autocar de la Slobozia, din cadrul Liceului de Arte «Ionel Perlea», pentru a lua startul la competiţia noastră”, a mai spus Adrian Gemănaru.
 

Sportul şi mişcarea, repere importante

 
Şcoala cu prezenţa cea mai numeroasă în cadrul evenimentului este Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanţa: „Sportul şi mişcarea au reprezentat mereu un reper important în dezvoltarea elevilor din cadrul Şcolii 39 «Nicolae Tonitza». Proiectele Centrului de Autism Marea Neagră fac parte din sufletul şcolii noastre şi avem speranţa că toate instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa vor fi prezente la acest eveniment prin care să putem transmite un model de urmat şi pentru alte judeţe din ţară”, a precizat Nicoleta Bercaru, directorul Şcolii „Nicolae Tonitza“.
 

Interacţiune cu Robotul NAO

 
Evenimentul se va bucura de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări din întreagă lume, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenţi vor putea pune întrebări, vor putea dansa sau interacţiona în mod direct cu cei doi roboţi NAO aflaţi în România.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii