Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ţară, ţară, vrem campioane!“ Octavian Belu şi Mariana Bitang sunt la Constanţa, pentru evaluarea micilor gimnaste

ro

24 May, 2016 00:00 5710 Marime text


Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte, astăzi şi mâine, „Cupa OMV Petrom“ la gimnastică, o întrecere de evaluare a fetiţelor din programul naţional „Ţară, ţară, vrem campioane!“. Evenimentul este organizat de Fundaţia „Casa Campionilor“, în parteneriat cu Federaţia Română de Gimnastică. 
 
Participă 167 de mici sportive de la 12 cluburi din ţară, dintre care nu lipsesc reprezentantele Constanţei. În cadrul acestei competiţii se vor testa abilităţile dobândite de la începutul programului de pregătire, în 2014, şi până în prezent. Programul „Ţară, ţară vrem campioane!“ are ca obiectiv crearea unei baze de selecţie pentru gimnastica feminină şi revigorarea acesteia. Copiii selecţionaţi se antrenează în cadrul cluburilor sportive din București (Steaua , Dinamo, CSS2), Deva, Onești, Timișoara, Constanța, Focşani, Arad, Bârlad, Focsani şi Galaţi. Atât astăzi, cât şi mâine, concursul are loc de dimineaţa până seara. Astăzi, Constanţa intră în concurs la ora 9.30.

„Gimnastica românească avea nevoie de acest proiect“

Pentru această competiţie, la Constanţa au sosit şi antrenorii de legendă ai gimnasticii româneşti, Octavian Belu şi Mariana Bitang. „Gimnastica românească avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect. Ne bucurăm că un privat a înţeles acest imperativ şi a acceptat să susţină financiar acest proiect naţional de selecţie. Este un program ambiţios, iar dorinţa noastră cea mai mare este să regăsim viitoarele campioane selecţionate în cadrul acestui program“, a declarat Octavian Belu.

Debut la Constanţa

Programul a început în mai 2014, la Constanţa, şi se va termina în iunie 2017. La acţiunea de acum doi ani, în Sala Sporturilor au fost testate peste 350 de fetiţe cu vârste cuprinse între cinci şi şapte ani, din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Ialomiţa. Acţiunea s-a desfăşurat sub ochii antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang, dar au fost prezente şi foste mari campioane, precum Simona Amânar, Dana Sofronie (ambele constănţence), Andreea Răducan, Sandra Izbaşa, Monica Roşu, Silvia Stroescu, Amelia Racea, oficiali federali (preşedintele şi preşedintele de onoare ai Federaţiei, Adrian Stoica, respectiv Nicolae Vieru), conducători ai sportului local. Coordonatorul local al proiectului este antrenorul Cătălin Meran, secondat de Mirela Szemerjai şi de Dana Sofronie. „Sperăm ca fetiţele să nu aibă emoţii şi să ne arate ce au învăţat în aceşti doi ani care s-au scurs de la startul proiectului“, a postat Dana Sofronie pe Facebook.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii