Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversare Celebrul antrenor Octavian Bellu, cetăţean de onoare al Constanţei, la 70 de ani

ro

17 Feb, 2021 09:43 3464 Marime text
  • În palmaresul de antrenor al lui Octavian Bellu stau peste 300 de medalii, dintre care 16 de aur la obţinute la Jocurile Olimpice.

Astăzi este ziua de naştere a celebrului antrenor român de gimnastică Octavian Bellu,  reputatul tehnician împlinind 70 de ani.

De-a lungul prodigioasei sale cariere, încununată de peste 300 de medalii, dintre care 16 de aur la Jocurile Olimpice, Octavian Belu a lucrat la lotul naţional şi cu numeroase gimnaste de la Constanţa, iar, în anul 2004, antrenorului i s-a acordat titlul de cetăţean de onoare al municipiului de la malul mării.

Tot atunci, după o ediţie a Jocurilor Olimpice de la Atena de mare succes, au primit această distincţie alţi trei antrenori (Mariana Bitang, Matei Stănei şi Mirela Szemerjai), dar şi gimnasta Cătălina Ponor. Iar în 2019, a devenit cetăţean de onoare şi o altă sportivă, Dana Sofronie.

Octavian Bellu împlinește 70 de ani! Munca, sacrificiul și determinarea au stat în spatele succeselor obținute într-o cariera impresionantă. O carieră în care se regăsesc 305 medalii, dintre care 16 de aur la Jocurile Olimpice. Cu Octavian Belu ca antrenor, echipa de gimnastică a României a câștigat 2 titluri olimpice consecutiv, 5 titluri mondiale și tot atâtea europene.

Este greu să-ţi transmitem prin cuvinte ceea ce am simţit de-a lungul timpului alături şi împreună cu tine.

Este şi mai greu să-ţi adresăm urări ţie, omul care a făcut să vibreze decenii la rând întreaga naţiune prin performanţele tale şi a adus atâta faimă ţării noastre.

Tu ai făcut ca România să devină o forţă mondială şi un etalon în gimnastică, iar pentru asta tu eşti eroul nostru, al tuturor!

Este greu, pentru că toate cuvintele sunt mici faţă de cât de MARE eşti TU, omul Octavian Bellu.

La împlinirea a 70 de ani, ne dorim cu toţii să fii sănătos, Tavi!



Suntem privilegiaţi să te avem lângă noi!

De ziua ta, îţi promitem că vom face tot ce putem să nu te dezamăgim şi să ţinem gimnastica românească acolo unde tu ai dus-o! La înălţime!

Te iubim, te preţuim enorm şi îţi mulţumim încă o dată pentru toate momentele pline de emoţie şi lacrimile de fericire pe care ni le-ai adus!, este mesajul Federaţiei Române de Gimnastică.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii