Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nationala de volei revine la Constanta

ro

02 Jul, 2009 02:39 1251 Marime text

volei.jpgFormaţia lui Stelian Moculescu va juca, sâmbătă şi duminică, la Constanţa, ultimele două partide din actuala ediţie a Ligii Europene

În acest week-end, naţionala masculină de volei a României va întâlni, la Sala Sporturilor din Constanţa, formaţia Greciei. Cele două jocuri împotriva elenilor sunt programate sâmbătă şi duminică, de la ora 17.30. 

Cu doar două victorii în cele opt partide disputate până acum în grupa B a Ligii Europene, reprezentativa condusă de Stelian Moculescu nu mai are nicio şansă de calificare la turneul final al competiţiei continentale, programat pentru perioada 18 - 19 iulie la Varzim, Portugalia. Astfel, „tricolorii" vor aborda restul de patru meciuri rămase până la final ca pe o pregătire pentru turneul de calificare la Campionatul Mondial din Italia, din 2010, unde echipa noastră va da piept campioanei olimpice, Serbia, campioanei europene, Spania, şi Estoniei. „Trebuie să folosim meciurile din Liga Europeană ca pe o pregătire pentru calificarea la Mondiale, dar şi pentru a descoperi noi titulari. Băieţii nu s-au mai aflat de mulţi ani în postura de a se lupta pentru calificarea la mondiale şi merită să fie felicitaţi pentru acest lucru. Treaba mea, acum, este să leg o echipă pentru viitor, care să se bată cu şanse reale de calificare la un turneu final", a declarat tehnicianul naţionalei masculine. Astfel, Moculescu a încercat în meciurile din Liga Europeană să ruleze întreg lotul de jucători format din Dascălu, Ghimeş, Began, Stancu, Laza, Voinea, Olteanu (căpitan), Ciortea, Gontariu, Lică, Tănăsescu şi Feher. Acest lucru se va întâmpla şi la meciurile de la sfârşitul acestei săptămâni, când România va primi vizita Greciei, jocuri care se vor disputa, ca de obicei, la Sala Sporturilor din Constanţa. Până acum, elevii lui Moculescu au reuşit două victorii importante pentru moral, ambele reuşite la malul mării, împotriva Germaniei şi Belgiei, ocupând ultimul loc în grupă, cu 10 puncte. Dacă „tricolorii" vin după două eşecuri suferite în Belgia, grecii au smuls, săptămâna trecută, o victorie importantă Germaniei, păstrându-şi astfel şanse de a accede în Final Four. În tur, la Kalamata, România a fost învinsă uşor în primul joc, cu scorul de 3-0 (25-15, 25-23, 28-26), fiind apoi foarte aproape de un rezultat bun în meciul al doilea, când a cedat în setul decisiv, cu scorul de 15-11. Naţionala noastră s-a confruntat atunci şi cu două absenţe importante din sextetul de bază, Adrian Gontariu şi Radu Began, lipsa lor făcându-se simţită în primul joc. În afară de cele două meciuri cu Grecia, echipa pregătită de Moculescu mai are de disputat în Liga Europeană încă două, pe terenul fostei formaţii antrenate de actualul selecţioner al României, Germania. În cealaltă întâlnire a grupei B se vor întâlni, la Bremen, selecţionatele Germaniei şi Belgiei, echipe aflate pe primele două locuri, la egalitate de puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii