Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Baschetbaliştii de la Athletic Constanţa, optimişti înaintea turneului final (galerie foto)

ro

23 May, 2018 14:53 2022 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa va participa la turneul final al Ligii 1 de promovare în eşalonul superior, care se va desfăşura la Brăila, între 27 şi 29 mai a.c.

Programul turneului este următorul:

Duminică, 27 mai

CSU Știința București - CN Aurel Vlaicu București (ora 17.30)
Cuza Sport Brăila - BC Athletic Constanța (ora 20.00)

Luni, 28 mai

BC Athletic Constanța - CSU Știința București (ora 17.30)
CN Aurel Vlaicu București - Cuza Sport Brăila (ora 20.00)

Marți, 29 mai

CN Aurel Vlaicu - BC Athletic Constanța (ora 17.30)
Cuza Sport Brăila - CSU Știința București (ora 20.00).

Primele două clasate la Brăila obţin promovarea în Liga Naţională. În caz că, astăzi, în şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, se vor aproba ultimele propuneri, toate echipele care participă la Brăila vor obţine drept de promovare în Superligă (grupa a doua valorică), iar partidele de la turneul final vor avea doar rolul de stabili ierarhia finală.

Va fi un turneu final foarte tare. La Brăila s-au calificat cele mai bune echipe. Roadele muncii noastre s-au văzut. Vrem să jucăm bine şi să producem un baschet de calitate, a declarat Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.

La Brăila, avem ca obiectiv să facem meciuri bune. Pentru tinerii noştri jucători era important să ajungem la turneul final. Vrem să vedem cum reacţionează la o asemenea întrecere. Suntem optimişti, în afară de CN Aurel Vlaicu, cu celelalte echipe victoriile sunt împărţite. Vom juca trei meciuri în trei zile. E un bun prilej pentru copii de a acumula experienţă. Vrem să ne luăm revanşa cu Aurel Vlaicu, dar urmărim să câştigăm şi celelalte partide, a precizat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al echipei constănţene.

Pentru noi e o onoare să participăm la turneul final. Este o încununare a muncii noastre din ultimii ani. Va fi o întrecere grea, dar ne jucăm şansa. Sistemul de desfăşurare, cu trei meciuri în trei zile, e diferit faţă de cel din sezonul regulat şi de la turneul semifinal. E cu totul altă miză şi va conta forma fizică. Obiectivul nostru era calificarea la turneul semifinal, dar am sperat şi la mai mult, astfel că prezenţa noastră la Brăila e ca un bonus, a arătat şi Bogdan Ivanovici, secundul BC Athletic.

Sunt pregătit, ca întotdeauna. Aştept să înregistrăm victorii, în urma unei munci susţinute. Dacă vom juca bine, vom avea o şansă, a punctat baschetbalistul Jeremy Booth.

Pentru noi, tinerii, e o oportunitate foarte mare. E primul turneu final pentru juniorii BC Athletic. Vrem să facem meciuri foarte bune, ca la turneul semifinal, a spus un alt jucător, Andrei Oprean.     


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii