Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

ro

22 Apr, 2022 00:00 2092 Marime text

 
  • Cu 40 de secunde înainte de final, BC Athletic conducea cu 59-55, dar CSS1 Athletic a revenit.
  • În întrecerea feminină a Campionatului Național Under-15, CSS1 - Laguna Constanța a încheiat turneul final între primele opt echipe ale României și a dat coșgetera competiției, pe Irina Macovei.
  • În ce o privește pe antrenoarea Alina Șerban, Vlad Moldoveanu Basketball Academy a anunțat că aceasta se alătură echipei și pentru VMBA Summer Camp 2022.
 
Final marcat de dramatism în partida de baschet CSS1 Athletic Constanța - BC Athletic Constanța, din Campionatul Național Under-18.
 
Pregătită de George Mircioi și Vladimir Mihai, prima echipă s-a impus la limită, scor 60-59, în fața jucătorilor antrenați de Bogdan Ivanovici și Mario Takacs-Sixt, „la capătul unui meci în care a trebuit să pună presiune pe adversar permanent pentru a ține aproape. Ultimele patruzeci de secunde au fost decisive pentru învingătoarea din Sala Flămânda, CSS1-Athletic marcând coșul victoriei în ultima secundă“, după cum se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun. 
  
Cu 40 de secunde înainte de final, BC Athletic conducea cu 59-55, însă CSS1 Athletic a avut două atacuri în care a înscris un coș de 3 puncte, prin David Calipetre, a forțat un turnover al adversarilor și a marcat în ultima secundă la o repunere de sub panou, prin Vlad Crețu. Ambele echipe au jucat în grupa B6 din Campionatul Național U-18, acumulând cinci victorii și o înfrângere și totalizând 11 puncte în clasamentul seriei, cu BC Athletic pe primul loc și CSS1 Athletic pe poziția secundă.
 
În întrecerea feminină a Campionatului Național Under-15, CSS1 - Laguna Constanța a încheiat turneul final între primele opt echipe ale României și a dat coșgetera competiției, pe Irina Macovei! Antrenate de Aurelia Lazăr, Alina Șerban și Ramona Coroamă, fetele de pe litoral (Beatrice Guță, Tania Marin, Anisia Cain, Iulia Ercuță, Luiza Dascălu, Alexandra Petcu, Teodora Teja, Ioana Șerban, Amira Bou-Chedid și Irina Macovei) au realizat această performanță la capătul unui sezon foarte bun.
 
„Pentru baschetul feminin juvenil din Constanța această performanță fusese atinsă ultima dată acum 16 ani, atunci când antrenoarea de la BC Athletic Neptun Constanța, Alina Șerban, era jucătoare, iar domnul Vasile Pașca era antrenor. Un sezon în care fetele au susținut turnee la București, Sibiu, dar și pe teren propriu, cu meciuri decise în ultimele secunde. Un sezon încheiat cu un Turneu Final la care CSS1-Laguna Constanța a dat cea mai bună marcatoare a competiției, Irina Macovei“, este mesajul grupării constănțene.
 
La meciul baschetbaliștilor de la Athletic Neptun din Liga Națională cu CSO Voluntari, în care Gladiatorii din Tomis au oferit surpriza etapei, invingând deținătoarea Cupei României, tinerele jucătoare au fost alături de seniori pe parchet.
 
În ce o privește pe antrenoarea Alina Șerban, Vlad Moldoveanu Basketball Academy a anunțat că aceasta se alătură echipei și pentru VMBA Summer Camp 2022. „Alina a fost unul dintre tehnicienii prezenți și anul trecut la camp-ul de baschet desfășurat de VMBA împreună cu Baschet Club Athletic Constanta și suntem entuziasmați de prezența ei și în această vară la București. Ca sportivă, Alina a jucat la Universitatea Bridgeport din Connecticut, Statele Unite, alături de care a participat în NCAA, dar și la CSS1, în Constanța, înainte de aceasta, iar ca antrenoare a activat principal pentru BC Athletic Constanța, acumulând experiență prin participarea la diverse evenimente certificate FIBA destinate antrenorilor, cu focus principal asupra baschetului juvenil“, menționează VMBA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1, 2, 3 și galerie - Facebook (BC Athletic Neptun), 4 - Remusandrei Ion
 
Citește și:
 
CSS1 - Laguna Constanța
Alina Șerban, prezentă la un turneu final ca jucătoare, iar acum, după 16 ani de la acel moment, și ca antrenoare


Baschet
Meci atractiv MC Ball Mangalia - BC Athletic Constanța, decis în prelungiri, în campionatul Under-17
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii